Katso Suvivirsi videolta! – opettajat pääosissa huippusuositun lauluyhtyeen julkaisulla: "Lahja kaikille koulunsa päättäville"

Järvenpään lukion musiikin lehtori Sanna Pasanen on mukana Club For Five -yhtyeen Suvivirsi-videolla. Kuva on otettu Jyri Sariolan ohjaamalta videolta. Jyri Sariola

Jouko Tuomas-Kettunen

Opettajat ovat pääosissa tänään keskiviikkona julkaistavalla Suvivirsi-videolla.

Julkaisu on 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Club For Five -yhtyeen lahja kaikille keväällä koulunsa päättäville oppilaille ja näiden opettajille.

Yhtye julkaisi toukokuun puolessa välissä a cappella -version Suvivirrestä, ja nyt se toteutti nostalgiseen kappaleeseen videon, jossa on mukana opettajia eri puolelta Suomea.

Videossa opettajat kirjoittavat Suvivirren sanoja tyhjissä luokkahuoneissaan.

Jyri Sariolan ohjaamaa videota varten Club For Fiven jäsenet tekivät matkan lapsuus- ja nuoruusvuosiinsa, yhtye kertoo Liekki Promotion Oy:n laatimassa tiedotteessa.

Laulajat nähdään eri paikkakunnilla kävelemässä omilla kouluteillään ja vanhojen koulurakennustensa luona.

Toivon projektin yhdistävän ihmisiä yli eristyksen ja sukupolvien.

Musiikin lehtori Sanna Pasanen

Tuukka Haapaniemi esiintyy Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun edessä, Jouni Kannisto Porin Cygnaeuksen koulun luona, Susanna Lukkarinen Tampereen yhteiskoulun lukion edustalla, Juha Viitala Valkeakoksella Roukon koulun edessä ja Maija Sariola Helsingin Sibelius-lukion luona.

Jo useita vuosia suosittuja akustisia keikkoja heittänyt yhtye oli suunnitellut julkaisevansa tänä vuonna akustisen levyn sekä tekevänsä ison juhlakiertueen syksyllä, yhtye kertoo tiedotteessaan.

Koronaviruspandemia laittoi suunnitelmat uusiksi juhlakiertueen osalta, mutta akustinen levy on yhä luvassa.

Järvenpään lukion musiikin lehtori Sanna Pasanen sai noin kuukausi sitten Club For Fiveltä viestin, jossa kysyttiin, olisiko hän kiinnostunut osallistumaan musiikkivideoon pienellä panoksella.

– Ideana oli kirjoittaa tutun virren tuttuja sanoja taululle. Tämä kuulosti kiinnostavalta ajatukselta. En siis epäröinyt hetkeäkään vaan vastasin heti olevani messissä, Pasanen kertoo.

Etäopetuksen takia Pasanen oli koulun valkotaulun ulottumattomissa.

– Joten toteutimme kuvauksen ihan kotioloissa ja kotikutoisesti. 11-vuotiaan tyttäreni pieni magneettitaulu toimi kirjoitusalustana ja tyttäreni avusti kuvaajan roolissa, Pasanen kertoo.

– Oli mukavaa tehdä yhteistyötä tyttären kanssa, mutta vähän tietysti jännittää, miltä oma video näyttää kokonaisuudessa.

Suvivirsi on Sanna Pasasen mielestä perinne, josta on aina yhtä kutkuttavaa kuulla uusia, erilaisia versioita ja tulkintoja.

– Kulunut kevät on poikkeusoloineen ollut meille kaikille niin outo, että uskon Suvivirren yhteisöllisen merkityksen kevätlukukauden päättäjänä ja kesän merkkinä korostuvan. Toivon projektin yhdistävän ihmisiä yli eristyksen ja sukupolvien sekä tuovan valoa ja iloa kuulijalleen. Siksi tuntui tärkeältä olla mukana tässä projektissa.

Useilla kultalevyillä palkittu lauluyhtye ehti levyttää uuden versionsa Suvivirrestä helmikuussa osana tulevan albuminsa äänityksiä Riihimäen Varuskuntakirkossa.

Kuoronjohtaja Paavo Hyökin tuottama raita oli jo alun perin suunniteltu julkaistavaksi nyt toukokuussa. Poikkeusolot etäopetuksineen toivat kuitenkin nostalgiseen ja tunteita herättävään lauluun vielä syvempää merkitystä.

– Suvivirsi on ollut perinteisesti lukuvuoden päättävä kiitos, jonka jälkeen on päässyt kesälaitumille. Koemme, että on tärkeää muistaa kaikkia koululaisia ja opettajia ja ylipäätään lapsia ja aikuisia siitä suuresta työstä ja venymisestä, jonka tämä kevät on tuonut tullessaan. Meillä on tästä myös omakohtaista kokemusta koululaisten vanhempina, Club For Five toteaa tiedotteessaan.

Voit katsoa videon tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut