Keuda lahjoitti 200 suojavisiiriä Keusotelle – Opiskelijat näkivät konkreettisesti, miten tuoteinnovointi johtaa sarjatuotantoon

Keudan suojavisiirien luovutustilaisuus Keuda

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän eli Keudan hyvinvointipalveluiden opettaja Kirsi Pokki ryhtyi maalis-huhtikuun vaihteessa ideoimaan 3d-tekniikalla tuotettavaa, terveydenhuollon toimintoihin soveltuvaa kasvosuojainta.

Toiminta käynnistyi Keudan verkkopedagogiikan kehittäjän Kari Honkosen kanssa, ja 3d-mallinnus ja tulostus käynnistyivät Järvenpään protopajassa. Visiirin prototyypin laati opettaja Timo Poikela.

Toiminnassa hyödynnettiin yhteistyökumppaneita sekä materiaalien toimituksen, että teknisen toteutuksen osalta. Visiiriosien tarkkuutta vaativasta vesileikkauksesta vastasi kuorttilainen Pelaser Oy.

Opettaja Samppa Turunen on valmistanut visiirejä teknisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa. Hän kiittelee, että opiskelijat ovat tehneet valtavan urakan 200 visiirin kanssa.

– Opiskelijat ovat saaneet todella hyvän kuvan projektityöstä, jonka aikana mallia edelleen kehitetään ja päivitetään toimivammaksi. He ovat päässeet konkreettisesti näkemään, miten tuoteinnovoinnista syntyy projektin myötä sarjatuotantoa, kertoo tyytyväinen Samppa Turunen.

Kasvosuojainten kokoonpanossa on ollut kevään aikana mukana lähes 20 opiskelijaa. Suojavisiirien kokoamista on tehty Keudan Wärtsilänkadun tiloissa turvallisuusnäkökulmat poikkeustilan aikana huomioiden.

Ensimmäiset 100 kappaletta suojavisiireitä luovutettiin Hyrylän terveysasemalle 29. huhtikuuta.

– Suojaviisiirit kävi luovuttamassa Keudan opettajat Samppa Turunen, Timo Poikela sekä opiskelija Taneli Sällström. Visiirit vastaanotti Keusoten projektipäällikkö Frank Ryhänen.

Perjantaina 22. toukokuuta luovutettiin lahjoituksen loppuerä, eli 100 suojavisiiriä. Ne luovutettiin Keusoten infektio - ja tartuntatautiyksikölle Keudan henkilökunnan ja opiskelija Ella Rannan toimesta.

– Infektiotartuntatautiosasto määrittelee visiirien jaon määrän ja tarpeellisuuden sen mukaan, miten pandemiatilanne etenee, kertoo Tuusulan terveyskeskuksessa toimiva varastovastaava Onni Kumpulainen, joka oli vastaanottamassa jälkimmäistä toimituserää.

– Prosessin aikana toiminta on tehostunut ja nyt suojavisiireitä valmistuu jo yli tusina päivässä, Samppa Turunen iloitsee.

– Valmistamme parhaillaan Keudan ruokapalveluiden asiakaspalveluhenkilöstölle suojavisiireitä, kun ravintolamme pääsevät aukeamaan laajempaan toimintaan kesäkuun alussa, Timo Poikela kertoo.

Lisätietoa: https://www.keuda.fi/tietoa-keudasta/tietoa-keudasta/ajankohtaista/keuda-lahjoitti-suojavisiireita-keusotelle/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.