Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinebrychoffin jättitölkin ulkoasu muuttuu taas: "Muutos sopii hyvin ajan henkeen" – aiempi värinvaihto kuumensi tunteita

Lahden moottoritien varressa sijaitsevan Sinebrychoffin juomatehtaan maamerkin eli jättimäisen juomatölkin ulkoasu on muuttumassa.

Viime vuodet Battery-energiajuoman väreissä olleen tölkin mainosteippaukset ovat nyt vaihtumassa alkoholittoman Crisp-oluen sinisiin väreihin.

Sinebrychoffin oluista vastaava markkinointijohtaja Johan Jakobsson kertoo, että muutokseen on useitakin syitä.

– Crisp on Suomen johtava alkoholittoman oluen brändi, ja alkoholittomat oluet ovat juuri nyt eniten kasvava tuotesegmentti. Mielestämme muutos sopii hyvin ajan henkeen, hän perustelee.

Noin 14 metriä korkea metallinen jättitölkki on ollut paikoillaan vuodesta 2005. Alun perin tölkki oli teipattu Koff-oluen väreihin eli punaiseksi.

Sinebrychoff oli kuitenkin pakotettu uusimaan metallilieriön ulkoasun vuoden 2014 lopussa, koska vuoden 2015 alussa voimaan tullut uusi alkoholilaki kielsi alkoholijuomien mainonnan yleisillä paikoilla.

Sen jälkeen tölkki on ollut Battery-juoman väreissä näihin päiviin asti. Giganttisen tölkin designia uudistettiin viimeksi vuonna 2018 Battery-tölkkeihin tehtyjen muutosten vuoksi.

– Jättitölkistä on tullut monelle tärkeä maamerkki, ja siitä tullut palaute on ollut yksinomaan positiivista. Tölkin metalliset rakenteet ovat yhä yllättävän hyvässä kunnossa, Johan Jakobsson sanoo.

Mainosteippausten uusimisesta vastaa vantaalainen Coloro Oy. Kun tölkin ulkoasua vuosia sitten vaihdettiin Koff-kuosista Batteryyn, muutos meni joidenkin autoilijoiden tunteisiin niin, että teippausmiehillekin vilauteltiin keskisormea moottoritieltä.

Tällä kertaa suhtautuminen on ollut maltillisempaa.

– Pari iloisen kuuloista tööttäystä sieltä on tullut, mutta ei sen kummempaa, hymyilevät tölkin parissa pakertavat Anders Törnqvist ja Ville Muru.

Jättitölkin uusitun ulkoasun on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan maanantaihin mennessä.