Sinebrychoffin jättitölkin ulkoasu muuttuu taas: "Muutos sopii hyvin ajan henkeen" – aiempi värinvaihto kuumensi tunteita

Coloro Oy:n Anders Törnqvist ja Ville Muru uusivat Sinebrychoffin jättitölkin ulkonäköä. Oskari Lehto
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Lahden moottoritien varressa sijaitsevan Sinebrychoffin juomatehtaan maamerkin eli jättimäisen juomatölkin ulkoasu on muuttumassa.

Viime vuodet Battery-energiajuoman väreissä olleen tölkin mainosteippaukset ovat nyt vaihtumassa alkoholittoman Crisp-oluen sinisiin väreihin.

Sinebrychoffin oluista vastaava markkinointijohtaja Johan Jakobsson kertoo, että muutokseen on useitakin syitä.

– Crisp on Suomen johtava alkoholittoman oluen brändi, ja alkoholittomat oluet ovat juuri nyt eniten kasvava tuotesegmentti. Mielestämme muutos sopii hyvin ajan henkeen, hän perustelee.

Noin 14 metriä korkea metallinen jättitölkki on ollut paikoillaan vuodesta 2005. Alun perin tölkki oli teipattu Koff-oluen väreihin eli punaiseksi.

Sinebrychoff oli kuitenkin pakotettu uusimaan metallilieriön ulkoasun vuoden 2014 lopussa, koska vuoden 2015 alussa voimaan tullut uusi alkoholilaki kielsi alkoholijuomien mainonnan yleisillä paikoilla.

Sen jälkeen tölkki on ollut Battery-juoman väreissä näihin päiviin asti. Giganttisen tölkin designia uudistettiin viimeksi vuonna 2018 Battery-tölkkeihin tehtyjen muutosten vuoksi.

– Jättitölkistä on tullut monelle tärkeä maamerkki, ja siitä tullut palaute on ollut yksinomaan positiivista. Tölkin metalliset rakenteet ovat yhä yllättävän hyvässä kunnossa, Johan Jakobsson sanoo.

Mainosteippausten uusimisesta vastaa vantaalainen Coloro Oy. Kun tölkin ulkoasua vuosia sitten vaihdettiin Koff-kuosista Batteryyn, muutos meni joidenkin autoilijoiden tunteisiin niin, että teippausmiehillekin vilauteltiin keskisormea moottoritieltä.

Tällä kertaa suhtautuminen on ollut maltillisempaa.

– Pari iloisen kuuloista tööttäystä sieltä on tullut, mutta ei sen kummempaa, hymyilevät tölkin parissa pakertavat Anders Törnqvist ja Ville Muru.

Jättitölkin uusitun ulkoasun on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan maanantaihin mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 2. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 3. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 4. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 5. Vesi tulvi omakotitalon kellariin Kellokoskella
 6. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – salama teki reikiä Järvenpään sisäkattoihin ja Kerava sulki Nesteen viereisen pysäköintialueen
 7. Anttilan talon kohtalo ei vielä lähelläkään ratkaisua: "Tämä on todella mutkikasta" – tontille hahmoteltu jopa 14-kerroksista asuintaloa
 8. Mannilantie 42 A:n pysäköinti muuttui keväällä maksulliseksi – "Alueen maksullisuus on otettu positiivisesti vastaan", kommentoi pysäköintioperaattorin toimitusjohtaja.
 9. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 10. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 11. Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia
 12. Näköislehdessä tänään: Toinen halusi tietoa, toinen vapauksia – näin jengipomo aloitti yhteistyön poliisin kanssa
 13. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 14. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 15. Keravan kaupunginhallitus kiistelee oikeuden kanssa kerrostalon rakentamisesta pientaloalueelle – hallituksen puheenjohtaja kritisoi: "Oikeus on tulkinnut yleiskaavaa väärin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.