Näköislehdessä tänään: Manisha Hamal ei halunnut kotirouvaksi, joten hän opiskeli – Suomessa hänestä tuli siivooja

Manisha Hamal, 30, on kotimaassaan Nepalissa tottunut siihen, että naisia ahdistellaan ja häiritään. Hän ei halunnut kotirouvaksi, joten hän lähti opiskelemaan. Nyt Hamal tutkii naisten kokemaa häirintää ja tekee väitöskirjaa nuorisopsykiatrian alalta Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. Hän sai huomata, ettei elämä ollut helppoa Suomessakaan: elämä on kallista ja töitä on vaikea löytää. Hänestä tuli siivooja.

Rikolliset ovat korona-aikanakin keksineet, miten käyttää poikkeustilaa hyväksi. Se ei ole uutta, sillä outoja aikoja on aina hyödynnetty rikollisiin tarkoituksiin. Siinä missä nyt kaupitellaan kelvottomia suojamaskeja, sata vuotta sitten myytiin pilaantunutta silakkaa tuoreena ja maitoa kermana. Toisaalta väkivaltarikollisuus on vähentynyt, kun ihmiset ovat viettäneet enemmän aikaa kodeissaan. Ilmiö on tuttu historiasta jo ensimmäisen maailmansodan ajalta.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.