Festivaalin yllätys Järvenpäässä ja Tuusulassa – mikrokonserttien putki taiteilijakodeissa, parvekkeiden alla ja puutarhoissa

Kamus-kvartetti toimii Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana. Kvartetin muodostavat Terhi Paldanius, Jukka Untamala, Jussi Tuhkanen ja Petja Kainulainen. Sauvo Jylhä

Jouko Tuomas-Kettunen

Perinteisesti heinäkuun viimeisellä viikolla Tuusulanjärvellä järjestettävä Meidän Festivaali toteutetaan poikkeuskesänä supistetulla ohjelmistolla, hyvin rajoitetulla yleisökapasiteetilla ja erilaisin erityisjärjestelyin.

Asiasta kertoi festivaalin taiteellinen johto lauantaina Järvenpäätalolta striimatussa konsertissa.

Festivaali on suunniteltu kokonaan uudelleen turvallisuusnäkökulma edellä.

Tutut konserttipaikat Kallio-kuninkala, Ainola, Halosenniemi, Suviranta, Järvenpää-talo ja Krapin Paja soivat tänäkin vuonna.

– Lisäksi festivaali käy Aleksis Kiven kuolinmökillä ja soutaa Tuusulanjärvellä, tiedotteessa kerrotaan.

Heti avauspäivänä sunnuntaina 26. heinäkuuta festivaali jalkautuu Tuusulaan ja Järvenpäähän ikkunoiden ja parvekkeiden alle konsertoimaan ulkoilmassa. Konsertit toteuttaa kaksi kiertävää iskuryhmää.

Reitille tulee osumaan ainakin Järvenpään Jampankaari ja Tuusulan Riihikallio.

Kansalaiset voivat ehdottaa festivaalille kiertuekohteita, festivaali vinkkaa kotisivuillaan.

Maanantaina 27. heinäkuuta Ainolassa ja torstaina 30. heinäkuuta Halosenniemessä taiteilijat toistavat saman ohjelmiston useita kertoja: Ainolassa kymmenen kertaa ja Halosenniemessä seitsemän kertaa vaihtuville mikroyleisöille.

Yksi mikrokonsertti esimerkiksi Ainolassa kestää vajaan tunnin.

Suvirannan konsertti tiistaina 28. heinäkuuta soitetaan puutarhassa pienelle yleisölle.

Yle radioi Suvirannan ja Ainolan konsertit myös laajemman yleisön saataville.

Tiistaina 28. heinäkuuta festivaali tuo Aleksis Kiven kuolinmökille ääni-installaation, joka on koettavissa ulkoilmassa.

Keskiviikkona 29. heinäkuuta soudetaan Tuusulanjärvelle säveltäjä Tytti Arolan kanssa ja illalla Krapin Pajalla pienen elävän yleisön edessä ja striimin välityksellä konsertoi 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä Frigg.

Perjantaina 31. heinäkuuta Järvenpää-talolla esiintyvät Kamus-kvartetti, viulisti Pekka Kuusisto ja pianisti Paavali Jumppanen. Saliin otetaan pieni liveyleisö. Lisäksi konsertti striimataan.

Festivaaliviikko päättyy lauantaina 1. elokuuta piknik-konserttiin Kallio-kuninkalan puutarhassa.

Järjestäjät vinkkaavat, että nyt lipunostajien kannattaa todella olla hereillä. Poikkeustilanteessa mikrokonserttien paikkamäärää ei voi kasvattaa kysynnän mukaan.

Meidän Festivaalin 26.7.–1.8. koko ohjelma on julkaistu osoitteessa meidanfestivaali.fi . Livetapahtumien lipunmyynti alkaa perjantaina 5.6. festivaalin verkkosivuilla. Striimien lipunmyynti aukeaa myöhemmin kesällä. Festivaalin lauantainen konsertti Järvenpäätalolta striimatusta konsertissa on katseltavissa Järvenpään kaupungin Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla.

Katso striimattu konsertti Järvenpäätalosta:

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut