Järvenpään massiivinen sähkökatkos on ohi – liki 18 000 asiakasta oli ilman sähköä puolisen tuntia

Kuvituskuva. Anton Soinne
Satu Jalo

Satu Jalo

Järvenpäässä katkesi sähköt yli 21 000 asiakkaalta tiistaina iltapäivällä.

Sähkökatkos alkoi kello 13.49 ja ensin sähköt olivat poikki yli 21 000 taloudesta. Pian sähköt saatiin palautettua muutamalle tuhannelle taloudelle ja Carunan häiriökartan mukaan kello 14.09 sähköttömiä asiakkaita oli Järvenpäässä liki 18 000.

Kokonaisuudessaan sähkökatkos kesti Carunan mukaan 43 minuuttia.

Myös Tuusulan puolella oli sähköttä liki 100 asiakasta koko katkoksen ajan.

– Kello 14.33 kaikilla oli sähköt. Katkos johtui siitä, että kuorma-auto osui voimajohtoihin Vähänummentien ja Ahertajankadun kulmilla ja siksi kaksi sähköasemaa meni pimeäksi. Varsinainen vikakohta on vielä korjaamatta, mutta sähköt kytkettiin kulkemaan toista reittiä, sanoo käyttötoiminnan johtaja Jörgen Dahlqvist Carunalta.

Carunan verkossa oleva vikakartta päivittyy Dahlqvistin mukaan viiden minuutin välein.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta osattiin kertoa sähkökatkoksen aiheuttaneesta onnettomuudesta tarkemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 2. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 3. Runsas vesisade työllisti Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta lauantaina – "Ei tämä Suomessa poikkeuksellinen tilanne ole"
 4. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 5. Vesi tulvi omakotitalon kellariin Kellokoskella
 6. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 7. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – salama teki reikiä Järvenpään sisäkattoihin ja Kerava sulki Nesteen viereisen pysäköintialueen
 8. Anttilan talon kohtalo ei vielä lähelläkään ratkaisua: "Tämä on todella mutkikasta" – tontille hahmoteltu jopa 14-kerroksista asuintaloa
 9. Mannilantie 42 A:n pysäköinti muuttui keväällä maksulliseksi – "Alueen maksullisuus on otettu positiivisesti vastaan", kommentoi pysäköintioperaattorin toimitusjohtaja.
 10. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 11. Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia
 12. Näköislehdessä tänään: Toinen halusi tietoa, toinen vapauksia – näin jengipomo aloitti yhteistyön poliisin kanssa
 13. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 14. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 15. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.