Tuusula sai oman laulun: Mun Tuusula -teos julkaistaan heinäkuussa ja soi linnunpöntössä Tuusula-viikkojen ajan

Tuusulan oma laulu soi Tuusula-viikkojen ajan linnunpöntössä Fjällbossa. Kuvituskuva. Anton Soinne
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Tuusulalle on sävelletty oma laulu Mun Tuusula, joka julkaistaan Tuusula-päivänä 22.7.2020.

Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan kyseessä on kuoroteos, jonka on säveltänyt musiikkiteatterin ammattilainen, säveltäjä ja muusikko Salla Markkanen.

Kappaleen sanat on koottu vuoden 2017 tuusulalaisten nelosluokkalaisten runosalkoon kirjoittamista runoista. Runosalko oli Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelman kotiseuturetkien yhteisötaideteos.

Mun Tuusula -kappaletta pääsee kuulemaan Fjällbon puutarhassa. Laulu soi linnunpöntössä 22.7.–2.8.2020 osana Tuusula-viikkojen ohjelmaa. Lisäksi sanat ovat esillä ja saatavilla Tuusulan kirjastoissa.

Laulusta tehdään lisäksi Tuusulan kulttuuria ja maisemia kuvaava musiikkivideo, joka julkaistaan keskiviikkona 22.7. kello 12 Tuusulan virallisissa viestintä- ja somekanavissa ja julkisilla infonäytöillä. Videossa on tekstitys.

Sävellys on sovitettu sekakuorolle, koska kuorotoiminta on vahva osa Tuusulaa, mutta kappale soveltuu laulettavaksi myös pianon säestyksellä. Laulun toivotaan jäävän elämään paikallisten juhlien yhteislauluna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.