Verkkokonserttien suosio yllätti Tuusulassa – "Tavoitamme paljon laajemman yleisön kuin perinteisillä konserteilla"

Keikka Tuusulan kirkossa. The Watercolorsin soitinrepertuaariin kuuluu vibrafoni kontrabasson ja oboen sekä englannintorven lisäksi.

Jouko Tuomas-Kettunen

Tuusulan kulttuuripalveluiden verkkokonserttien suosio on yllättänyt järjestäjät. Esimerkiksi sopraano Angelika Klasin konserttia on katsottu jo yli tuhat kertaa.

– Tavoitamme verkkokonserteilla paljon laajemman yleisön kuin perinteisillä konserteilla, kertoo Tuusulan kunnan kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski sähköpostiviestissään.

Myös Kesäillan musiikkia -konserttisarjan toinen osa järjestetään virtuaalikonserttina, kun The Watercolors-yhtyettä kuullaan kulttuuripalvelujen Youtube-kanavalla.

– Emme ole esiintyneet Tuusulassa aikaisemmin, mutta varsinkin järven ympäristö ja museoalue ovat tietysti tehneet vaikutuksen. Halosenniemi on yksi hienoimpia rakennuksia mitä tiedän, hehkuttaa bändin sävellyksistä vastaava Janne Saarinen, konserttitiedotteessa.

Afroamerikkalaista jazzia ja länsimaista taidemusiikkia yhdistävä The Watercolorsin musiikissa kuuluu jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaava rytmi.

Saarinen soittaa yhtyeessä oboeta ja englannintorvea. Vibrafonia tulkitsee Berliinissä vaikuttanut ja sittemmin helsinkiläistynyt Ilkka Uksila. Kontrabassossa on Joonas Tuuria.

Konsertti kuvataan Tuusulan kirkossa.

– Konsertti esitetään taltiointina yhä jatkuvan koronatilanteen vuoksi. Kokoontumisrajoitusten puolesta pienen konsertin järjestäminen olisi ollut mahdollista, mutta verkon välityksellä voimme taata konserttielämyksen kaikille halukkaille, kertoo Jaana Hopeakoski.

Konsertin järjestävät Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut yhdessä Tuusulan seurakunnan kanssa.

Konserttisarjan seuraava konsertti järjestetään 17. kesäkuuta.

The Watercolors esiintyy virtuaalikonsertissa keskiviikkona 10.6. kello 20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.