Terassin nikkarointi ja tynnyrissä loikoilu ovat tämän kesän hittipuuhia – Jopa tuhansien eurojen porealtaat viedään käsistä

Satu Sokkinen tuli Tuusulan Kodin Terraan noutamaan ostamansa kylpytynnyrin omalle pihalleen Nurmijärvelle. Häntä palveli terrajohtaja Jari Alanko. Mari Mäkinen

Mari Mäkinen

Alkukeväästä tilanne näytti huolestuttavalta. Yrittäjä Markus Herranen tuusulalaisyritys Terassinetistä ajatteli, että koronakevät näkyisi myynnissä; ihmiset säästelisivät rahojaan taloudellisesti herkässä tilanteessa. Toisin kävi.

– Kesän lähestyessä kauppa alkoi vauhdittua. Sellainen tuntuma minulla on, että myyntiä on nyt enemmänkin kuin normaalisti, Herranen sanoo.

Kotona vietetty aika on saanut ihmiset panostamaan pihoihin. Niiden mukavuutta halutaan lisätä. Terassi on siinä tärkeässä roolissa, mielellään vielä viihtyvyyttä lisäävien herkkujen kanssa.

Saman vahvistaa Tuusulan Kodin Terran johtaja Jari Alanko.

– Se alkoi jo alkukeväästä. Kotona oleskelu sai ihmiset kiinnittämään huomiota kodin kuntoon. Meiltä ostettiin sisämaaleja, lattiapäällysteitä, listoja ja lamppuja, Alanko kertoo.

Huhtikuun puolivälin jälkeen siirryttiin ulos. Nyt haetaan terassilautoja, ulkomaaleja ja -öljyjä, grillejä, kylpytynnyreitä ja paljuja. Kotona nikkaroinnin huomaa siitäkin, että sähkötyökaluja, kuten porakoneita ja sirkkeleitä, menee paljon normaalia enemmän.

Kesän lähestyessä kauppa alkoi vauhdittua.

– Puutarhakalusteissa panostetaan laatuun ja hintapiste on aiempia vuosia selvästi korkeammalla. Tuotteet tilataan usein kotiinkuljetuksella. Verkkokauppa on erittäin kovassa nousussa.

Yksi kesän hittejä on ehdottomasti poreallas. Niiden kysyntä on niin huimaa, että monilta osin hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Edullisimmat myytiin nopeasti loppuun.

– Puhallettavista paljuista osassa malleista saatavuus on vielä ihan hyväkin, ja hyllystä löytyy 600 euron hintaluokan paljuja jonkin verran.

Vaikka edullisimmat porealtaan myyvät parhaiten, myös 4 000–5 000 euron altaat menevät sitä mukaan, kun niitä myymälään saadaan. – Tällä viikolla tulevat paljut on myyty jo ennalta loppuun. Seuraavat tulevat heinäkuun puolivälin jälkeen, ja niistäkin osa on myyty.

Myös kylpytynnyrit kiinnostavat. Niidenkin kysyntä on normaalia kovempaa. Kysyntään vastaaminen on ollut haastavaa, sillä valmistajalla on ollut hankaluuksia saada riittävästi raaka-aineita. Seuraava lähetys Terraan on odotettavissa heinäkuun puolivälin jälkeen.

Normaalia enemmän myydään myös erilaisia piharakennuksia, kuten wc:itä ja ulkorakennuksia, joita voi käyttää varastointiin ja nukkumiseen. Kasvihuoneitakin ostetaan.

– Mutta ei niinkään niitä isoja vaan kooltaan pienempiä kasvatushuoneita ja -kaappeja. Kasvattamista halutaan kokeilla, mutta ei tehdä sitä niin raskaasti, Alanko kertoo.

Eniten Alankoa hämmästytti alkukeväästä siemenperunoiden menekki.

– Emme ole ikinä lähettäneet perunaa postilla niin paljon kuin nyt tehtiin. Sitä meni ympäri Suomen säkeissä, joiden koot vaihtelivat kilosta kymmeneen kiloon. Perunoiden kasvattamien kuuluu selvästi siihen, että halutaan fiilistellä ja tehdä asioita omassa kodissa.

Omaa pihaa halutaan ihailla, tapahtui se sitten terassilla paljusta käsin tai ulkosohvalla loikoillen.

– Kukkia on mennyt paljon ja aivan erityisesti monivuotisia. Perennoja on myyty enemmän kuin koskaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut