Riihikallion palvelukeskuksessa oli omat sambakarnevaalit – "Karnevaalit kuuluvat kaikille"

Sambic-tanssikoulu kävi ilahduttamassa Riihikallion palvelukeskuksen väkeä. Tiia Moilanen

Sambic-tanssikoulu vei sambakarnevaalit Riihikallion palvelukeskukseen helteisenä lauantaina 13.6.

Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda samban iloa ja kauniita karnevaaliasuja palvelukeskuksen asukkaille nähtäväksi.

– Karnevaalit kuuluvat kaikille ja varsinkin näinä aikoina korostuu lähimmäisistä välittäminen ja huolehtiminen vaikka tanssin ilon jakaen, muistuttaa tuusulalainen Samcib-tanssikoulun omistaja Taina Kanerva.

Monella vanhuksella on ollut voimassa olevien rajoituksien aikana vähemmän kontakteja, joten yksinäisyys on ollut osa heidän arkeaan. Sambic-tanssikoulu kokosi oppilaita ja esiintyjiä, ja he veivät karnevaalit senioreiden luokse.

Helsinki Samba Carnaval -tapahtuman 2019–2020 karnevaalikuningatar, Taina Kanerva toivoo, että muutkin yrittäjät voisivat miettiä, millä keinoin omia palveluita voisi luontevasti jakaa hyväntekeväisyyden eleenä.

– Kyse on myös meidän jokaisen arvoista, jotka koskevat ihmisiä, yrityksiä ja yhteisöjä. Sambic-tanssikoulun arvoihin kuuluvat tasa-arvoisuus, oikeudenmukaisuus, ystävyys ja rakkaus, jotka luovat hyvän pohjan palveluiden luomiseen.

Hienoa, että palvelukeskus otti ilolla vastaan 24 tanssijaamme.

Taina Kanerva

Tanssin ja kokonaisvaltaisen hyvän olon välittäminen brasilialaisin tanssein eri-ikäisille harrastajille on ollut koulun perusajatuksena alkuajoista lähtien.

Tämän vuoden Helsinki Samba Carnaval -tapahtuma siirrettiin ensi vuodelle, joten Sambic-tanssikoulu haluaa toteuttaa Cabaret & Carnival -teemallisen oman karnevaalin Tuusulan Taiteiden Yön yhteydessä 28.8.

Lauantai 13.6. olisi ollut se oikea Helsinki Samba Carnavalin kulkuepäivä, joten verkossa toteutettu, eri sambaajien yhteistyön tuloksena syntyi koko päivän kestävä verkkokarnevaali. Sambic halusi tehdä oman -live-esityksensä Riihikallion palvelukeskuksen asiakkaille.

– Hienoa, että palvelukeskus otti ilolla vastaan 24 tanssijaamme ja lähti yhteistyöhön nopealla aikataululla, toteaa Kanerva.

Tanssikoulun oppilaat, esiintyjät ja Rion 2019–2020 karnevaaleihin osallistuneet tanssijat ihastuttivat fantasia-asuillaan ja karnevaalikulkuetansseillaan.

Tanssiesitysten lisäksi Kanerva opetti katsojille sambaa istuen ja seisten. Asukkailla oli mahdollisuus seurata tapahtumaa terassilta, pihalta ja omilta parvekkeilta. Turvavälit ja pukutilat grillikatoksen alla Pellavapuiston nurmialueella toimivat myös hyvin.

– Kevään korona-ajan etätuntien ja kesän Puisto-Sambic -tuntien jälkeen katseet on suunnattu syksyn tuntien, esiintymisien ja tapahtumien suunnitteluun, johon kuuluu myös muutamia palvelukeskusten karnevaaleja, Kanerva kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut