Korona muutti suunnitelmat, mutta hanskoja ei lyöty tiskiin

Asuntomessut: TuusulaShopin tarjoukset kestävät pitkään.

TuusulaShop tarjoaa tilaisuuden tutustua tuusulalaisten yrittäjien tuotteisiin ja palveluihin, Sari Rinne vinkkaa. Sauvo Jylhä
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

– Vieraat tulevat läheltä, heillä ei ole kiire kotiin ja he tulevat takaisin. He huomaavat, että Tuusulaan kannattaa tulla, vakuuttaa Sari Rinne. Hän on asuntomessuille tulevan TuusulaShopin myymälänhoitaja, projektin sielu.

TuusulaShop nousee hänen mukaansa superhyvälle paikalle messualueelle tullessa. Shopissa esittäytyvät tuusulalaiset yrittäjät omilla tuotteillaan, joista rakennetaan lifestyle-kaupan tyylinen kokonaisuus. Tuotteita ja palveluta mahtuu mukaan melkoisesti, sillä teltalla on kokoa noin sata neliömetriä. Tiistaina mukaan oli ilmoittatunut parikymmentä yrittäjää.

– Meillä on teemapäiviä ja vierailijoita. Hellapoliisi tulee, ja Vintage-valtakunnan romustelijat Mike ja Tomppa tulevat useampanakin päivänä, Sari Rinne kertoo.

– Yhteydenottoja on tullut paljon.

Asuntomessuille tullaan hakemaan ideoita ja inspiraatiota. Niinpä messuteltan tarjoukset onkin sovittu "vähän" pitkäaikaisemmiksi: ne ovat voimassa vuoden.

– Nämä tarjoukset alkavat 3.8. ja ne ovat voimassa 3.8.2021 asti, Rinne vahvistaa. Messuvieraalla on siis asiaa Tuusulaan uudemmankin kerran.

Tästä tulee ihan mahtavaa!

Sari Rinne

Tuotteita ja palveluita on tarjolla monenlaisia, isoja ja pieniä, ja myymälässä on mukana myös Tuusulan kunta omilla museoiden tuotteillaan. Kunta saa Rinteeltä muutekin kiitosta yrittäjämyönteisestä mukana olemisestaan.

TuusulaShopin takana on Tuusulan paikallinen yrittäjäyhdistys, mutta mukaan päästäkseen yrittäjän ei tarvitse kuulua mihinkään yhdistykseen. Riittää, kun yrittäjä itse on tuusulalainen, yritys voi sijaita missä vaan. Osuuksia myyntipaikkaan on voinut varata tiistaihin asti.

TuusulaShop on itse asiassa suunniteltu ja valmisteltu kahteen kertaan. Ensimmäinen kierros oli valmis jo helmikuussa, mutta:

– Sitten tuli korona, ja kaikki meni uusiksi. Mietin vähän aikaa, että mitenkäs nyt jatketaan.

– Järjestelyjä jatkettiin täysillä. Turvallisuusmääräykset olivat tosi tiukat ja ne ovat muuttuneetkin. Uskon, että

suomalaiset ovat niin fiksuja, että osaavat toimia turvallisesti. Tästä tulee ihan mahtavaa.

– Viidenkymmenen kilometrin säteellä messuista asuu miljoona ihmistä. Tuusulan asuntomessuille vieraat voivat tulla vaikka Porvoosta ja Keravalta, töiden jälkeen kun messut ovat auki illalla.

– Kun vieraat tulevat läheltä, heillä ei ole kiire kotiin. He käyvät syömässä täällä ja tekevät ostoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.