Korona muutti suunnitelmat, mutta hanskoja ei lyöty tiskiin

Asuntomessut: TuusulaShopin tarjoukset kestävät pitkään.

TuusulaShop tarjoaa tilaisuuden tutustua tuusulalaisten yrittäjien tuotteisiin ja palveluihin, Sari Rinne vinkkaa. Sauvo Jylhä
Jan Pippingsköld

Jan Pippingsköld

– Vieraat tulevat läheltä, heillä ei ole kiire kotiin ja he tulevat takaisin. He huomaavat, että Tuusulaan kannattaa tulla, vakuuttaa Sari Rinne. Hän on asuntomessuille tulevan TuusulaShopin myymälänhoitaja, projektin sielu.

TuusulaShop nousee hänen mukaansa superhyvälle paikalle messualueelle tullessa. Shopissa esittäytyvät tuusulalaiset yrittäjät omilla tuotteillaan, joista rakennetaan lifestyle-kaupan tyylinen kokonaisuus. Tuotteita ja palveluta mahtuu mukaan melkoisesti, sillä teltalla on kokoa noin sata neliömetriä. Tiistaina mukaan oli ilmoittatunut parikymmentä yrittäjää.

– Meillä on teemapäiviä ja vierailijoita. Hellapoliisi tulee, ja Vintage-valtakunnan romustelijat Mike ja Tomppa tulevat useampanakin päivänä, Sari Rinne kertoo.

– Yhteydenottoja on tullut paljon.

Asuntomessuille tullaan hakemaan ideoita ja inspiraatiota. Niinpä messuteltan tarjoukset onkin sovittu "vähän" pitkäaikaisemmiksi: ne ovat voimassa vuoden.

– Nämä tarjoukset alkavat 3.8. ja ne ovat voimassa 3.8.2021 asti, Rinne vahvistaa. Messuvieraalla on siis asiaa Tuusulaan uudemmankin kerran.

Tästä tulee ihan mahtavaa!

Sari Rinne

Tuotteita ja palveluita on tarjolla monenlaisia, isoja ja pieniä, ja myymälässä on mukana myös Tuusulan kunta omilla museoiden tuotteillaan. Kunta saa Rinteeltä muutekin kiitosta yrittäjämyönteisestä mukana olemisestaan.

TuusulaShopin takana on Tuusulan paikallinen yrittäjäyhdistys, mutta mukaan päästäkseen yrittäjän ei tarvitse kuulua mihinkään yhdistykseen. Riittää, kun yrittäjä itse on tuusulalainen, yritys voi sijaita missä vaan. Osuuksia myyntipaikkaan on voinut varata tiistaihin asti.

TuusulaShop on itse asiassa suunniteltu ja valmisteltu kahteen kertaan. Ensimmäinen kierros oli valmis jo helmikuussa, mutta:

– Sitten tuli korona, ja kaikki meni uusiksi. Mietin vähän aikaa, että mitenkäs nyt jatketaan.

– Järjestelyjä jatkettiin täysillä. Turvallisuusmääräykset olivat tosi tiukat ja ne ovat muuttuneetkin. Uskon, että

suomalaiset ovat niin fiksuja, että osaavat toimia turvallisesti. Tästä tulee ihan mahtavaa.

– Viidenkymmenen kilometrin säteellä messuista asuu miljoona ihmistä. Tuusulan asuntomessuille vieraat voivat tulla vaikka Porvoosta ja Keravalta, töiden jälkeen kun messut ovat auki illalla.

– Kun vieraat tulevat läheltä, heillä ei ole kiire kotiin. He käyvät syömässä täällä ja tekevät ostoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keravan kaupunginhallitus kiistelee oikeuden kanssa kerrostalon rakentamisesta pientaloalueelle – hallituksen puheenjohtaja kritisoi: "Oikeus on tulkinnut yleiskaavaa väärin"
 2. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 3. Vanhin kartta Keski-Uudeltamaalta on 1600-luvulta – uusinta uutta ovat huikeat 3D-kartat
 4. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 5. Vaatejätti H&M:n keskusvarasto toimi Keravan Ahjossa vuodesta 1998 – kesäkuussa kaikki muuttui: "Olemme pahoillamme henkilökuntamme puolesta"
 6. Verstappen harjoitusten nopein, Bottas toinen – Ricciardolla raju osuma ratavalliin
 7. Järvenpäähän tuodaan taidetta Nicaraguasta – uutta väriä Vellikellon galleriaan
 8. Erdogan: Hagia Sofia avataan uudelleen moskeijana
 9. Keravan kaupunginvaltuutetun lausunto hyväksyttiin SEDEC-valiokunnassa – korostus painottui työterveyteen ja oikeudenmukaisten työolojen varmistamiseen
 10. Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa
 11. Saksan Bundesliiga alkaa 18. syyskuuta – pitkä talvitauko kutistuu joululomaksi
 12. Hollanti vie Venäjän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen matkustajakoneen alas ampumisen takia
 13. Lukijalta: Palveluasumisessa saa kahvia
 14. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 15. Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 3. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 4. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 5. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 6. Vaatejätti H&M:n keskusvarasto toimi Keravan Ahjossa vuodesta 1998 – kesäkuussa kaikki muuttui: "Olemme pahoillamme henkilökuntamme puolesta"
 7. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 8. Unelma maailman suurimmasta hirsikoulusta murenee – pormestari Lindberg moitti Moniopäätöksen salaamista, mutta syyllinen löytyy peilistä
 9. Näköislehdessä tänään: ”Tiedän kyllä, että Jeesus sovittaa synnit. Mutta mielelläni ajattelisin, että Jumala on ne säveltänyt” – Juice Leskisen lausahduksista syntyi kirja
 10. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 11. Ostajat palasivat kirpputoreille
 12. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 13. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 14. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 15. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.