Järvenpään kaupungintalon purkutyöt aloitetaan – hallinnon henkilöstölle vuokrattu tiloja Perhelästä

Järvenpään kaupungintalon elinaika alkaa olla lopussaan johtuen tällä vuosituhannella ilmenneistä sisäilmaongelmista. Sauvo Jylhä

Nalle Nieminen

Järvenpään kaupungintalon purkutyöt aloitetaan heinäkuun alussa. Periaatepäätös vuonna 1976 rakennetun kaupungintalon purkamisesta tehtiin 3.9.2019 kaupunginhallituksen toimesta.

Järvenpää-talo, kaupunginkirjasto ja kaupungintalo muodostivat vuosikymmenten ajan kaupungin hallinnon sydämen, mutta nyt kaupungintalon elinaika on lopussaan johtuen ilmenneistä sisäilmaongelmista.

Viimeiset työntekijät lähtivät talosta muihin tiloihin vuonna 2019 jättäen jälkeensä hiljaisen päätöksenteon kehdon.

Purkutöiden urakoitsijana toimii Ab Sparal Oy.

Työt aloitetaan 1.7. työmaan aitaamisella sekä sisä- ja haittapuruilla. Itse konepurkutyöt kestävät useita viikkoja tämän jälkeen, arviolta kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Lopuksi tontti tasataan, ja purkutöiden on määrä valmistua viimeistään 31.10.

Kaupungintalo rakennettiin vuonna 1976, ja sen toiminnan henkilöstöön kuului reilun neljänkymmenen vuoden aikana kaupungin keskushallinto, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä sivistyksen, opetuksen ja teknisen toimen hallinto.

Sisäilmaongelmat johtivat juurensa kuluvan vuosituhannen alkuun, kun rakennuksessa todettiin kosteusongelmia.

Vuosina 2004–2005 suoritetusta peruskorjauksesta huolimatta ongelmat jatkuivat, eikä henkilökunnan voitu antaa työskennellä talossa enää.

Kaupungintalon sisustukseen kuului paljon taide-irtaimistoa.

Kulttuurivierailulla piipahtanut kaupunkilainen saattoi nähdä muun muassa Eero Järnefeltin, Sam Vannin, Ernst Mether-Borgströmin, Pentti Kaskipuron ja Anitra Lucanderin taidetta.

Taidemaalauksia, grafiikkataidetta ja veistoksia puhdistettiin ja siirrettiin ulkopuoliseen varastoon yhteensä 116 kappaletta.

Muutama taideteos päätyi kaupungin taidemuseon omiin kokoelmiin.

Tekninen toimi siirsi toimintansa 2004 Seutulantalolle. Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö toimii kolmatta vuottaan JUSTissa, Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskuksessa.

Muu henkilöstö siirtyi viimeistään 2019 Yhteiskouluntielle tai Järvenpää-talon ja Mannilantien väistötiloihin.

Kaupunki on vuokrannut tulevaisuudessa valmistuvasta Perhelä-korttelista toimitiloja hallinnon henkilöstöä varten, tavoitteenaan suorittaa siirto vuonna 2023.

Muokattu: Korjattu otsikkoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut