Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"

Ainutlaatuinen. Sillä sanalla luonnehtii helsinkiläinen Viivi Vierinen eli graffititaiteilija Viv Magia Keravan uusinta Purkutaide-projektia.

Moukaritie 4:ssä Ahjossa sijaitseva viisikerroksinen talo on täyttynyt kirjaimellisesti lattiasta kattoon kokonaisvaltaisella taiteella. Mukana on ollut yhteensä 94 taiteilijaa – ammattitaiteilijoita ja harrastajia – ja taidekäyttöön on saatu valjastettua noin 60 erillistä tilaa.

Viv Magia on saanut käyttöönsä asunnon talon toisesta kerroksesta. Sinne on kahden viikon työskentelyn lopputuloksena syntynyt Kohtaaminen. Encuentro. -niminen teos, jossa maalattu saamelainen ja kolumbialainen naishahmo katsovat toisiaan vastakkaisilta seiniltä.

– Halusin tuoda esiin monikulttuurisuutta ja alkuperäiskansoja. En ole aikaisemmin tehnyt tällaista: se, että tällä tilalla on tarina ja se on ollut aikaisemmin jonkun koti, on tuonut tietynlaista energiaa, hymyilee Vierinen, joka on viettänyt paljon aikaa Etelä-Amerikassa katutaidetta tehden.

Tämä ja talon kaikki muut vaikuttavat teokset tulevat pikapuoliin kaikkien nähtäville. Yleisönäyttely Taiteen kotitaloksi nimetyssä rakennuksessa avautuu tiistaina 7. heinäkuuta kello 10.

Liput näyttelyyn maksavat 6 euroa. Näyttely on kielletty alle 18-vuotiailta, mutta alaikäiset voivat saapua sinne vanhempiensa seurassa.

Viv Magia kehottaa ihmisiä tulemaan näyttelyyn avoimin mielin.

– Täällä on hyvin erilaisia teoksia, ja jokainen voi muodostaa niistä oman tulkintansa. Asuntojen oviin on tulossa tietoja teoksen taustoista sekä siitä, kuka teoksen on tehnyt.

Taloon otetaan kerrallaan enintään 50 ihmistä. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10–17 elokuun puoliväliin asti.

– Sen jälkeen aukioloja jatketaan viikonloppuisin kunnes luonnonvalo, josta olemme riippuvaisia talon yläkerroksissa, alkaa hiipua syksyn myötä, kertoo projektin taiteellinen johtaja Jouni Väänänen.

Keravan kaupungin omistuksessa oleva kerrostalo on tarkoitus purkaa lähitulevaisuudessa.

– Kaikki taide on periaatteessa väliaikaista. Se on elämää ja se on samalla myös hienoa, Viv Magia hymyilee.