Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"

Viivi Vierinen eli graffititaiteilija Viv Magia on täyttänyt Taiteen kotitalossa yhden asunnon taiteella, jossa eteläamerikkalainen ja saamelainen kulttuuri kohtaavat värikkäästi. Sauvo Jylhä
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Ainutlaatuinen. Sillä sanalla luonnehtii helsinkiläinen Viivi Vierinen eli graffititaiteilija Viv Magia Keravan uusinta Purkutaide-projektia.

Moukaritie 4:ssä Ahjossa sijaitseva viisikerroksinen talo on täyttynyt kirjaimellisesti lattiasta kattoon kokonaisvaltaisella taiteella. Mukana on ollut yhteensä 94 taiteilijaa – ammattitaiteilijoita ja harrastajia – ja taidekäyttöön on saatu valjastettua noin 60 erillistä tilaa.

Viv Magia on saanut käyttöönsä asunnon talon toisesta kerroksesta. Sinne on kahden viikon työskentelyn lopputuloksena syntynyt Kohtaaminen. Encuentro. -niminen teos, jossa maalattu saamelainen ja kolumbialainen naishahmo katsovat toisiaan vastakkaisilta seiniltä.

– Halusin tuoda esiin monikulttuurisuutta ja alkuperäiskansoja. En ole aikaisemmin tehnyt tällaista: se, että tällä tilalla on tarina ja se on ollut aikaisemmin jonkun koti, on tuonut tietynlaista energiaa, hymyilee Vierinen, joka on viettänyt paljon aikaa Etelä-Amerikassa katutaidetta tehden.

Tämä ja talon kaikki muut vaikuttavat teokset tulevat pikapuoliin kaikkien nähtäville. Yleisönäyttely Taiteen kotitaloksi nimetyssä rakennuksessa avautuu tiistaina 7. heinäkuuta kello 10.

Liput näyttelyyn maksavat 6 euroa. Näyttely on kielletty alle 18-vuotiailta, mutta alaikäiset voivat saapua sinne vanhempiensa seurassa.

Viv Magia kehottaa ihmisiä tulemaan näyttelyyn avoimin mielin.

– Täällä on hyvin erilaisia teoksia, ja jokainen voi muodostaa niistä oman tulkintansa. Asuntojen oviin on tulossa tietoja teoksen taustoista sekä siitä, kuka teoksen on tehnyt.

Taloon otetaan kerrallaan enintään 50 ihmistä. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10–17 elokuun puoliväliin asti.

– Sen jälkeen aukioloja jatketaan viikonloppuisin kunnes luonnonvalo, josta olemme riippuvaisia talon yläkerroksissa, alkaa hiipua syksyn myötä, kertoo projektin taiteellinen johtaja Jouni Väänänen.

Keravan kaupungin omistuksessa oleva kerrostalo on tarkoitus purkaa lähitulevaisuudessa.

– Kaikki taide on periaatteessa väliaikaista. Se on elämää ja se on samalla myös hienoa, Viv Magia hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keravan kaupunginhallitus kiistelee oikeuden kanssa kerrostalon rakentamisesta pientaloalueelle – hallituksen puheenjohtaja kritisoi: "Oikeus on tulkinnut yleiskaavaa väärin"
 2. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 3. Vanhin kartta Keski-Uudeltamaalta on 1600-luvulta – uusinta uutta ovat huikeat 3D-kartat
 4. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 5. Vaatejätti H&M:n keskusvarasto toimi Keravan Ahjossa vuodesta 1998 – kesäkuussa kaikki muuttui: "Olemme pahoillamme henkilökuntamme puolesta"
 6. Verstappen harjoitusten nopein, Bottas toinen – Ricciardolla raju osuma ratavalliin
 7. Järvenpäähän tuodaan taidetta Nicaraguasta – uutta väriä Vellikellon galleriaan
 8. Erdogan: Hagia Sofia avataan uudelleen moskeijana
 9. Keravan kaupunginvaltuutetun lausunto hyväksyttiin SEDEC-valiokunnassa – korostus painottui työterveyteen ja oikeudenmukaisten työolojen varmistamiseen
 10. Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa
 11. Saksan Bundesliiga alkaa 18. syyskuuta – pitkä talvitauko kutistuu joululomaksi
 12. Hollanti vie Venäjän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen matkustajakoneen alas ampumisen takia
 13. Lukijalta: Palveluasumisessa saa kahvia
 14. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 15. Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Salama iski viiteen taloon Järvenpäässä – "Reikiä sisäkatossa asti"
 2. Taiteen kotitalon huima alkusuosio Keravalla vain kiihtyy – kolmessa päivässä jo yli 2 000 kävijää: "Tuntuu tajunnan päräyttävältä"
 3. OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"
 4. Pelastuslaitoksella kiinnostava tehtävä Järvenpäässä – heinäpaali oli päätynyt Keravanjokeen lähelle patoa: "Vastaavaa ei ole tapahtunut 40 vuoteen"
 5. Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia
 6. Vaatejätti H&M:n keskusvarasto toimi Keravan Ahjossa vuodesta 1998 – kesäkuussa kaikki muuttui: "Olemme pahoillamme henkilökuntamme puolesta"
 7. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 8. Unelma maailman suurimmasta hirsikoulusta murenee – pormestari Lindberg moitti Moniopäätöksen salaamista, mutta syyllinen löytyy peilistä
 9. Näköislehdessä tänään: ”Tiedän kyllä, että Jeesus sovittaa synnit. Mutta mielelläni ajattelisin, että Jumala on ne säveltänyt” – Juice Leskisen lausahduksista syntyi kirja
 10. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 11. Ostajat palasivat kirpputoreille
 12. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 13. Elisa kehittää verkkonsa kattavuutta Keski-Uudellamaalla – katso yltääkö uusi verkko kotiisi!
 14. Järvenpää Soi -festareiden artistikokoonpano muuttui – walestähti ei pääse maahan koronan vuoksi
 15. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.