Killan koulun tulipalosta epäillään kahta 15-vuotiasta poikaa – rikoskomisario: "Tilanteessa oli kaikki edellytykset tuhoisaan tulipaloon"

Killan koululle saapui useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Toisella puolella koulua oli vielä kolme ajoneuvoa. Risto Kostia

Nalle Nieminen

Maanantai-iltana 29.6. kello kymmenen jälkeen Killan koululla Keravalla huomattiin tulipalo. Pelastuslaitos ehti ripeästi paikalle.

Rikoskomisario Markku Lylykankaan mukaan rakennuspaloa epäillään tahallisesti sytytetyksi.

– Kahta 15-vuotiasta poikaa epäillään rikollisesta teosta tapaukseen liittyen. Pieniä määriä rakennuksen ulkopuolella ollutta remonttimateriaalia oli syttynyt tai sytytetty palamaan, kertoo Lylykangas.

– Oli onni, että pelastuslaitos ehti ajoissa paikalle, sillä tilanteessa oli kaikki edellytykset tuhoisaan tulipaloon. Vain muutaman minuutin viivästys, ja paloa ei välttämättä olisi voitu rajata läheskään yhtä tehokkaasti.

Koska epäillyt ovat nuoria, ei tilanne etene esitutkintaa pidemmälle.

– Selvitetään nyt ensin tapahtumien kulku, jotta voidaan kohdistaa vahingonkorvaukset, korostaa Lylykangas.

Keravan turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallion mukaan palon seuraukset eivät olleet kohtalokkaat.

– Tulipalosta koitui savuvahinkoja, pieniä materiaalivahinkoja ja sammutustöistä hyvin vähäisiä vesivahinkoja. Korjauskustannukset nousevat nyt muutamalla tuhannella eurolla, selittää Komokallio.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut