Meidän Festivaalin liput lähes loppuunmyyty – päätöspäivänä ohjelmassa myös ulkomaalaisvahvistuksia

Meidän Festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti Ainolassa. Maarit Kytöharju

Nalle Nieminen

Viikon kestävä Meidän Festivaali -tapahtuma 26.7.–1.8.2020 Järvenpäässä sai etätäydennyksen ohjelmistoonsa.

Amerikkalaisen Glenn Kotchen ja australialaisen Tony Buckin oli määrä tulla festareiden päätöspäivänä 1.8. esiintymään rumpalitriona Olavi Louhivuoren kanssa, mutta koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi kaksi kolmasosaa esityksestä suoritetaan tallenteiden kautta. Louhivuori improvisoi tallenteiden päälle.

Louhivuori on tutkinut musisoinnin vapautta erilaisten muusikoiden kanssa Immediate Music -projektissa, ja Meidän Festivaalin päätöspäivän vartin sessiot Kallio-Kuninkalan Leonora-salissa toimivat projektin kolmantena osana.

Festivaalin taiteellinen johto on festivaalien yhteydessä kuratoinut soittolistan Järvenpään taidemuseon Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina -näyttelyä varten.

Tällä yhdistetään kaksi taiteenlajia yhdeksi täyteläiseksi kulttuurielämykseksi. Soittolista on kuunneltavissa 30.9. asti ja se löytyy Meidän Festivaalin nettisivuilta.

Konserttien kapasiteetit ovat pieniä, joten valtaosa esityksistä on jo loppuunmyyty. Tilaa on vielä kaikissa kolmessa Immediate Music -esityksessä sekä kahdella Halosenniemen torstain 30.7. konserttikierroksista.

Kansanmusiikin superkokoonpanon Friggin konserttia Krapin Pajalta 29.7. sekä Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen ja Kamus-kvartetin konserttia Järvenpää-talolta 31.7. voi tosin seurata myös striimin välityksellä.

Lipunmyynti striimeihin aukesi keskiviikkona 8.7.

Vapaa pääsy on sunnuntain 26.7. Järvenpää-Tuusula-kierrokselle ja tiistain 28.7. Aleksis Kiven kuolinmökin ääni-installaatioihin.

Meidän Festivaali on korkeatasoinen kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa ympäristössä. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

Festivaalin 26.7.–1.8. koko ohjelma on julkaistu ja liput myynnissä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut