OP Uusimaa siirtyy Perhelän toimistotaloon – vanhojen tilojen paikalle kaavaillaan toista valtavaa korttelia: "Ainakin vielä yksi uusi tornitalo"

Perhelän korttelin rakentamisen on määrä alkaa keväällä 2021. Anton Soinne

Nalle Nieminen

Perhelän korttelin rakentamisesta vastaava YIT on tiedotteensa mukaan allekirjoittanut vuokrasopimukset Järvenpään kaupungin ja kaupungissa jo majailevan OP Uusimaan kanssa kortteliin sijoittumisesta.

Korttelin seitsenkerroksiseen toimistotaloon sijoittuu 90 OP Uusimaan työntekijää sekä 250 kaupungin hallinnon henkilöstön työntekijää.

Ylin kerros on varattu yhteisiä neuvottelutiloja varten, tosin tiloja voidaan tarvittaessa vuokrata myös ulkopuolisille.

OP Uusimaan riskienhallintajohtaja Eero Joensuun mukaan OP Uusimaa saa omalle toiminnalleen yhteensä kaksi kokonaista kerrosta.

– Ensimmäisestä ja toisesta kerroksesta on kummastakin varattu puolet meidän asiakaspalvelutoimintaamme varten. Talon kolmas kerros on varattu kulissien takana tapahtuvaa työtä varten OP Uusimaalle kokonaan, kertoo Joensuu.

– Olemme pitkään tavoitelleet uusia tiloja. Jossain vaiheessa olisi ollut vääjäämättä tehtävä jotain, sillä nykyisten tilojen korjaaminen ei olisi ollut taloudellisesti järkevää.

Kerätään ensin kokemusta ja arvioidaan sitten.

Järvenpään kaupungin hankekehityspäällikkö Martina Jeriman mukaan kaupungin konsernin hallintotyöntekijät sijoittuvat saman katon alle toimistotiloihin, jotka ovat kerroksissa 4 – 6.

Toiseen kerrokseen pihakannen yhteyteen sijoittuu uudenlainen kaupunkilaisten asiakaspalvelu- ja kohtaamistila.

Perhelän toimistotalossa on vielä noin 850 neliötä vapaana vuokrausta varten. Koko talon pohjapinta-alasta se on vain 15 prosenttia.

Rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Perhelän kortteliin suunnitellaan toimistotalon lisäksi 20-kerroksinen tornitalo ja kaksi matalampaa kerrostaloa ja liiketilaa.

Korttelin rakentamisen on määrä alkaa keväällä 2021. Uudet vuokralaiset saavat muuttaa tiloihinsa vasta kahden vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.

OP Uusimaan muuttomatka tulevaisuudessa ei tule olemaan pitkä, sillä sen nykyiset toimitilat sijaitsevat kävelykadun toisella puolella. Riskienhallintapäällikkö Eero Joensuun mukaan vanhojen tilojen päänmenoksi on jo uusia suunnitelmia.

– Kaikki on vielä täysin avoinna, mutta meillä on aiesopimus YIT:n kanssa alueen kaavoituksen kehittämisestä, ja suunnittelemme siihen tällä hetkellä vastinparia Perhelän korttelille, paljastaa Joensuu.

Joensuun mukaan vastinparilla ei tarkoiteta totaalista peilikuvaa, mutta myös OP:n vanhalle paikalle on määrä tulla Perhelän tavoin ainakin yksi korkeamman puoleinen tornitalo.

Uusi kortteli painottuisi asuinneliöihin, ja katutasolle suunnitellaan liiketiloja.

– Tavoitteena olisi saada tietynlainen luonnollinen liittymä korttelien välille. Nyt keräämme ensin kokemusta Perhelän rakentamisesta ja arvioimme tulevaisuutta kunnolla vasta sen jälkeen, korostaa Joensuu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut