Toimittajalta: Ruudun takaa, ruudun takaa

Alan ymmärtää ihmisiä, joille koronarajoitukset ovat vaikeita. Osaan edelleen yskiä hihaani, pestä käsiäni niin, että iho halkeilee kuivuuttaan sekä jonottaa niin, että en hengitä edelläjonottajan niskaan.

Viihdyn edelleen omassa hyvässä seurassani, ja viihteeksi sopivat lukeminen, musiikki ja ajattelu. Tallaan mielelläni omia polkuja koiran kanssa, muita ihmisiä väistellen. Minunhan pitäisi olla siis mainio korona-ajan ihminen. Mikä mättää?

En vielä osaa määritellä, mikä se on, mikä tökkii, mutta ainakin yhden asian tiedän. Olen niin vanhanaikainen ihminen, että minulle yhteydenpito sosiaalisen median ja muiden sähkökäyttöisten härpäkkeiden välityksellä ei ole aitoa yhteydenpitoa. Haluan tavata ihan oikeasti niitä ihmisiä, joiden kanssa olen tekemisissä. Lyhyt postaus peukun ja sydämen kera ei ole minulle mitään viestintää. Kaverin kanssa voi jutella videoneuvottelusovelluksella vai mitä ne nyt ovatkaan, mutta sen välineen on työelämä pilannut. Kuka haluaa vapaa-aikanaan keikkua saman ikkunan äärellä kuin työpalavereissa? En minä ainakaan. Eikä ruudun takaa näe ja kuule samaa kuin oikeasti kasvokkain.

En kaipaa kaukomaille, en rantalomallekaan. Olen kuitenkin alkanut ymmärtää ihmisiä, jotka kaipaavat. Rantaloma ei ole minun juttuni, mutta vaihtelunhalu on. Vaikka viihdyn hyvin omien ajatusteni parissa, ne kaipaavat myös virikkeitä. Nettikupla ei riitä, ei aktiivinen selailukaan. Haluan nähdä oikeita ihmisiä, kuulla vieraita kieliä ja uusia ajatuksia. Haluan kysyä ihan oikeilta ihmisiltä ihan oikeasti kasvokkain, että mitä kuuluu ja mitkä ovat fiilikset, miten on selvitty koronasta ja miten bisnekset sujuvat.

Niillä muutamalla matkalla, joihin minulla viime vuosina on ollut mahdollisuus, olen aina nauttinut katuvilinän seuraamisestakin. Koska korona ei ole kadonnut, joudun vielä jarruttelemaan. Välttelen edelleen niitä väkijoukkoja ja tungoksia, mittailen mielessäni turvavälejä ja pesen käsiäni. Vielä en säntää maailmalle, mutta kyllä koronasta joskus päästään. Jos tilaisuus tulee, sitten säntään. Varovasti.

Jan Pippingsköld Kirjoittaja on Keski-Uusimaa Viikon tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.