Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia

Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Vantaalla ja Tuusulassa. Kuvituskuva. Anton Soinne

Moottoripyörällä liikkeellä ollut vuonna 2003 syntynyt nuori mies kaahasi poliisia karkuun Vantaan ja Tuusulan alueella lauantaina kuuden jälkeen illalla.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun mopoilijoiden kokoontumisajoja valvomassa ollut moottoripyöräpartio kiinnitti huomionsa Tuusulanväylällä ajaneeseen kevytmoottoripyörään, jonka rekisterikilpi ei ollut näkyvissä. Partio päätti tarkistaa kuljettajan ajokunnon ja -kelpoisuuden.

Kun kuljettaja huomasi poliisin moottoripyörän, hän kääntyi kevyen liikenteen väylälle ja lähti pakenemaan poliisia huomattavaa ylinopeutta. Kevyen liikenteen väylällä oli runsaasti muita henkilöitä.

Moottoripyöräpoliisi seurasi kevytmoottoripyörää Koivuhakaan ja edelleen Ruskeasannan kautta Tuusulaan, ja tehtävälle liittyi myös muita partioita.

Pakenevan moottoripyörän nopeus oli pahimmillaan hieman yli 100 km/h ja se käytti osittain myös kevyen liikenteen väyliä ja kävelijöille tarkoitettuja ulkoilureittejä. Kuljettaja myös ajoi päin punaisia valoja ja teki ohituksia sulkuviivan ja risteyksen sulkualueen ylittäen.

Moottoripyöräpoliisi pääsi kevytmoottoripyörän rinnalle ja kuljettajaa käskettiin pysähtymään. Myös kyydissä ollut nuori nainen pyysi kuljettajaa useita kertoja pysähtymään.

Lopulta moottoripyöräilijä pysäytti ajokkinsa ja päästi matkustajan pois kyydistä. Hieman tämän jälkeen moottoripyörä hyytyi hetkeksi jostakin syystä, ja moottoripyöräpoliisi pääsi ajamaan pyörän eteen estäen sen liikkumisen.

Kevytmoottoripyörän kuljettajalla oli harjoituslupa kyseiseen ajoneuvoluokkaan. Harjoituslupa otettiin poliisin haltuun ja kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut