Järvenpään museot: draamaopastusta ja kädentaitomarkkinat sunnuntaina Aholassa

Nykyajan kädentaitajia on tavattavissa sunnuntaina 9.8. kello 12-15 Aholan pihapiirin kädentaitomarkkinoilla. Matias Uusikylä/Järvenpään taidemuseo

Järvenpään museokohteissa on vilkas museoviikko.

Aholassa järjestetään elokuun keskiviikkoina kello 14.30 lyhyitä teemaopastuksia Aholan sisustusteemaiseen Kaunista ja käytännöllistä -kesänäyttelyyn.

Venny Soldan-Brofeldt kodin suunnittelijana -näyttely tuo monipuolisen taiteilijan tuntemattomampaa puolta esiin.

Opastuksen aikana avataan Soldan-Brofeldtin näkemyksiä kodin suunnittelusta sekä taidekäsityöstä. Samalla voi saada vinkkejä ja ideoita oman kodin sisustamiseen!

Opastukselle voi ilmoittautua ennakkoon osoitteeseen ahola@jarvenpaa.fi. Opastus järjestetään Aholan pihalla, joten osallistujien kannattaa varautua sään mukaisesti.

Torstaina 6.8. kello 14 Järvenpään taidemuseolla Saimi Järnefelt (1867–1945) kertoo elämästään Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä.

Saimi Järnefelt omaa sukuaan Swan, oli menestyksekäs näyttelijä Suomalaisessa teatterissa, joka joutui kuitenkin luopumaan urastaan perhe-elämän myötä.

Vuonna 1890 hän avioitui taiteilija Eero Järnefeltin kanssa ja vuonna 1901 perhe muutti Tuusulanjärven rannalle rakennuttamaansa Suviranta-huvilaan.

Torstain opastukselle voi osallistua enintään 10 henkilöä. Ennakkoilmoittautumiset voi lähettää taidemuseon sähköpostiin taidemuseo@jarvenpaa.fi. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ennakkoilmoittautumiset vahvistetaan viimeistään opastusta edeltävänä päivänä.

Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia. Opastuksen käsikirjoituksen on tehnyt Saimi Järnefeltinä esiintyvä Marika Sampio-Utriainen.

Molemmat opastukset ovat maksullisia 7/6/4 euroa, alle 18-v. ilmaiseksi, tai Museokortti

Sunnuntaina 9.8. kello 12–15 Pytingin Kädentaitajat pitävät Aholan pihamaalla kädentaitomarkkinat.

Markkinoilla voi tutustua muun muassa savityöskentelyyn, neulahuovutukseen, sukankudontaan, askartelumaalaamiseen, virkkaukseen ja nahan leikkaamiseen koruihin.

Pop up -myymälästä voi ostaa Kädentaitajien valistamia tuotteita.

Pihan tapahtumaan on vapaa pääsy. Markkinat järjestetään ulkona, joten vierailijoiden kannattaa varautua sään mukaisesti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut