Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan asuntomessut | Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"

– Tuolla on käsidesiä!

– Ja tuossa on maskeja!

Heti portilla kävi selväksi, että turvallisuus on ykkösjuttu Tuusulan asuntomessuilla.

Messujen valmistelut kestivät kaikkiaan viisi vuotta ja odotus päättyi viimein maanantaina, kun messuportti avattiin ja ensimmäiset lippunsa maksaneet kansalaiset saapuivat tutustumaan tarjontaan iltapäivällä, kutsuvieraat jo aiemmin päivällä.

Turvallisuusohjeita myös noudatettiin ensi hetkistä lähtien. Maskin asetteli kasvoilleen esimerkiksi kouvolalainen Samuel Fanta. Esimerkki innoitti myös muuta seuruetta.

– Meillä on kaikki valmiina kävijäkokemukseltaan turvallisia ja sujuvia messuja varten, iloitsi myös Tuusulan pormestari Arto Lindberg jo ensimmäisen messupäivän aamuna kunnan julkaisemassa tiedotteessa.

Messukohteissa tunnelma oli odottavan kihelmöivä, kun ensimmäisiä asiakkaita alkoi virrata asuntoihin.

Esimerkiksi esteetön Villa Mikael ja sen yhteyteen rakennettu Villa Sanni tulevat varmasti kiinnostamaan kävijöitä.

– Tulee vauhdikas elokuu, ennusti Honkarakenne Oyj:n esittelijä Susanne Hirvonen.

Hän näytti kävijöille huippumodernia kuntoutusstudiota.

– Onhan tämä todella jännittävä kokemus. Saimme perusteellisen koulutuksen ja huolehdimme tarkkaan siitä, että sisällä ei ole samaan aikaan likaa ihmisiä.

Heti iltapäivällä messuihin pääsivät tutustumaan myös hiljattain eläkkeelle siirtynyt, Tuusulan johtava rakennustarkastaja Kaisa Seuna ja Keski-Uusimaan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Veikko Seuna.

Heitä kiinnostivat muun muassa puurakentaminen ja energia-asiat.

– Myös kohteet, joissa eri ikäiset ihmiset kohtaavat, ovat mielenkiintoisia. Luultavasti messujen siirtäminen kuukaudella vaan innostaa ihmisiä tulemaan tänne nyt. Se oli hyvä ratkaisu, Seunat pohtivat.

He uskovat, että harva kunta saa jatkossakaan järjestettäväkseen kolmet asuntomessut.

Messut ovat 50. Suomessa järjestetyt asuntomessut ja Tuusulan historiassa siis kolmannet.

Kaikkien aikojen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970 Lahelanrinteessä.

Vuonna 2000 messut puolestaan pidettiin Nummenharjun alueella.

− Asuntomessualueilla asuu Suomen Asuntomessujen selvitysten mukaan tyytyväisiä asukkaita – on turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä, totesi pormestari Arto Lindberg kunnan tiedotteessa.

– Tuusulassa ainekset hyvään asumiseen löytyvät myös muilta alueita. Meillä asuvat Suomen kolmanneksi onnellisimmat ihmiset. Jos joku saa messuista kipinän muuttaa Tuusulaan, toivotamme hänet tervetulleeksi, pormestari vinkkasi.

Tuusulan kunnan esittelypisteellä messutyöhön värväytyneet kunnan työntekijät esittelevät elämistä Tuusulassa. Tarjolla on myös tietoa esimerkiksi tällä hetkellä myytävistä tonteista. Tonteista löytyy tietoa myös kunnan verkkosivuilta.

− Kyllä minutkin tavoittaa monena päivänä messujen Tuusula-talolta ja messualueelta.

Järjestäjät muistuttavat, että turvallisen messukokemuksen varmistamiseksi lippuja on saatavilla rajoitetusti ja ne myydään päivä- ja aikaperusteisesti vain ennakkoon.