Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?

Jos veronpalautus ei tullut tilille, vaikka sen 4. elokuuta olisi pitänyt käsityksesi mukaan tulla, kannattaa tarkistaa oma tilanne Omaverosta netistä. Sanna Inkinen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Elokuun veronpalautukset on maksettu 4. elokuuta 1,9 miljoonalle henkilöasiakkaalle. Niillä jotka eivät ole vielä palautustaan saaneet, on veronpalautuspäivä syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Tilille maksettava veronpalautuksen määrä voi kuitenkin olla eri, mitä verotuspäätöksellä on ilmoitettu, tiedottaa Verohallinto.

Oman verotuksensa päättymispäivän sekä veronpalautuksen maksupäivän näkee saamastaan verotuspäätöksestä tai Omaverosta netistä. Veronpalautuksen maksuajankohta riippuu siitä, milloin asiakkaan verotus on päättynyt. Kaikilla verotus ei ole vielä päättynyt. Heille uusi verotuspäätös tulee lokakuun loppuun mennessä.

Jos veronpalautus ei tullut tilille, kannattaa tarkistaa oma tilanne Omaverosta. Sieltä näkyvät yleisimmät syyt sille, miksi veronpalautusta ei tullut tilille. Niitä ovat tiedotteen mukaan seuraavat:

Veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi.

Asiakas on täydentänyt tai korjannut esitäytettyä veroilmoitusta.

Puoliso muutti omaa veroilmoitustaan.

Verohallinto sai asiakkaan verotusta koskevaa tietoa muualta ja verotus on jatkunut.

Oikea tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa.

Asiakkaalla on velkaa ulosotossa.

Veronpalautus on alle 10 euroa.

Veroilmoituksia on jäänyt antamatta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut