Perhelä-hanke nytkähtää eteenpäin – rakennuslupaa voi hakea nyt elokuussa

Perhelän korttelin on tarkoitus valmistua vuoden 2026 loppupuolella. Anton Soinne

Järvenpään kaupungin ja YIT:n Perhelä-hanke etenee yhä lähemmäs rakentamisvaihetta, sillä korttelin kaava on nyt lainvoimainen. Rakennuslupia voi hakea jo elokuussa, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Perhelän hybridikorttelissa yhdistyvät asuminen, palvelut ja työpaikat. Kortteli sijaitsee Järvenpään ytimessä, juna-aseman vieressä ja lähellä rantaa.

Kortteliin rakennetaan 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketilaa. Asuntoja on tulossa noin 300. Myös Järvenpään kaupungin uudet vuokratoimitilat sijoittuvat alueelle.

Perhelän korttelin rakennusluvissa hyödynnetään Järvenpään kaupungilla käytössä olevaa tietopohjaista 3D-mallinnusta. Mallinnuksessa koko kortteli saa kolmiulotteisen muodon ja sovellus tarkistaa automaattisesti, täyttääkö hakemus esimerkiksi asetetut säännökset. Sovellus nopeuttaa myös Perhelän rakennuslupien käsittelyä huomattavasti.

Nyt hyväksytyssä asemakaavassa on mahdollista kolmiulotteisten kiinteistöjen muodostaminen. Kolmiulotteisuus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi liiketilojen päälle voidaan muodostaa oma itsenäinen kiinteistönsä esimerkiksi asumiskäyttöön. Tämä on helpottanut hankkeen toteuttamista.

– Perhelä-hankkeessa on kokeiltu ennakkoluulottomasti ja menestyksekkäästi uudenlaisia toimintamalleja, maankäyttöjohtaja Juhana Hiironen kiittelee tiedotteessa.

Järvenpään kaupunki aloitti noin 35 000 kerrosneliömetrin keskustahankkeensa kehittämisen uudelleen lokakuussa 2018, kun Lujatalo Oy luopui hankkeesta kalliiksi katsomiensa rakennuskustannusten vuoksi.

Tammikuussa 2020 kaupunki allekirjoitti hankkeesta toteuttamissopimuksen YIT:n kanssa. Asemakaavamuutos kuulutettiin vireille noin puoli vuotta sitten, helmikuussa 2020. Asemakaava hyväksyttiin neljä kuukautta myöhemmin.

Koko korttelin on tarkoitus valmistua vuoden 2026 lopussa.

– Perhelän korttelin merkitys Järvenpään kaupungille on tärkeä. Kortteli käynnistää Järvenpään keskustan uudelleenrakentamisen, joka jatkuu keskusta-alueella pitkälle 30–40-luvulle asti vahvistaen Järvenpään asemaa Keski-Uudenmaan palveluiden keskuksena, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kaupungin tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut