Sompion alueella putkirikko – vedenjakelua pyritään jatkamaan mahdollisimman pian

Jos hanasta ei Sompion alueella tule vettä, syynä on putkirikko. Kuvituskuva. Arkisto/Armi Suojanen

Jutta Halminen

Keravalla Hulevesilinjan rakennustyömaalla Tammistontiellä on sattunut putkirikko keskiviikkona 5. elokuuta puolen päivän jälkeen. Tämän vuoksi vesijohtoveden jakelussa on häiriöitä alueella eikä useille kiinteistöille tule vettä lainkaan. Korjaustyöt ovat alkaneet ja vedenjakelua pyritään jatkamaan mahdollisimman pian.

Väliaikainen vedenjakelupiste sijaitsee Sompion hiekkakentällä osoitteessa Luhtaniituntie 4. Vettä hakiessa tulee olla oma astia mukana.

Vedenjakelun keskeytyksen takia putkistoista voi irrota saostumia ja ruostetta, kun vettä jälleen tulee. Tämä voi aiheuttaa veden värjäytymistä ruskeaksi, joka puolestaan voi tukkia pesukoneiden ja vesihanojen sihtejä sekä värjätä vaaleaa pyykkiä.

Ennen veden käyttämistä on suositeltavaa juoksuttaa vettä runsaasti useammasta hanasta, kunnes vesi kirkastuu. Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa "kolinaa" ja pärskintää vettä juoksutettaessa, sekä veden sameutta. Ellei noin 10–15 minuutin juoksutus auta, tulee ottaa yhteyttä Keravan Vesihuoltoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.