Järvenpään kaupunkifestivaalille tulee pöytäpaikkoja 5 000 kuulijalle – "Tilasimme niitä lisää myös ulkomailta"

Festivaalialuetta laitettiin juhlakuntoon keskiviikkona. Järjestyksenvalvoja Veikko Alatalo (vas.) ja puuseppä Juho Tamminen kokosivat penkkejä ja pöytiä Rantapuistossa. Jouko Tuomas-Kettunen

Jouko Tuomas-Kettunen

– Yleisöllä on nyt valtava halu päästä festareille. Näin kommentoi tuoretta uutista RH Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Riki Huhtala keskiviikkona aamupäivällä.

Järvenpää soi -kaupunkifestivaalin ensi lauantain liput on nimittäin myyty loppuun. Festivaalille on saatavana vielä rajoitettu erä kahden päivän lippuja sekä yhden päivän lippuja perjantaille. Kun ensi viikonlopuksi on ennustettu hellettä, niidenkin menekki kasvaa loppuviikkoa kohden.

Järjestäjät toimivat Rantapuiston alueella annettujen viranomaisohjeiden mukaisesti. Riki Huhtala korostaa, että esiintyjien ja konserttiyleisön turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Järjestäjät huolehtivat esimerkiksi siitä, että jokaiselle kuulijalle löytyy oma paikka. Alueelle tuodaan valtava määrä pöytä-penkki-yhdistelmiä.

– Tilasimme niitä lisää myös ulkomailta. Yhden pöydän ääreen mahtuu 6-8 henkeä, Huhtala kertoo. Huhtala lupaa, että jokaiselle riittää tarvittaessa pöytäpaikka oikealla turvavälillä seuraavaan pöytäseurueeseen. Alueella voi toki muuten kuljeskella ihan vapaasti.

– Koko konsertin voi seurata vaikka saman pöydän ääressä istuen.

Tänä vuonna festivaalialuetta on kasvatettu 15 000 neliöön ja yleisökapasiteetti on rajoitettu 5 000 henkeen päivää kohden. Tapahtuman aikana alueella on ruokaa ja juomaa myyviä ravintoloita ja ruokamyyntipisteitä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty festari keräsi yli 10 000 kävijää.

– Takaamme sen, että alueella on mahdollista pitää riittäviä turvavälejä ja henkilökuntaakin on enemmän desinfioimassa pintoja.

Riki Huhtala myöntää, että näin iso tapahtuma on toki ”suurennuslasin alla”.

– Festivaalia tullaan valvomaan ja tarkkailemaan. Mutta olemme tehneet myös paljon ylimääräistä turvallisuuden eteen. Palavereja on pidetty.

Huhtala korostaa myös jokaisen festivaalivieraan omaa vastuuta muuttuneessa tilanteessa.

– Kaikkien pitää se ymmärtää. Me teemme sitten kaikkemme, että kuulijoilla on riittävästi tilaa ja käsidesiä on saatavilla. Artisteilla on omat alueensa backstagella.

Riki Huhtala kertoo, että hänelle on tullut yllättävän vähän kyselyjä tapahtumaan liittyen. Jotkut festivaalilipun ostaneet kauppaavat lippuja somessa. Uskaltaako alueelle tulla?

– Eräs pariskunta kertoi olevansa riskiryhmässä koronan suhteen ja kyseli tarkempia ohjeita. Mutta näitä kyselyjä on tullut aika vähän.

Järvenpäässä esiintyvät mm. Kaija Koo, Arttu Wiskari, Vesala, Suvi Teräsniska, Mamba ja DJ Oku Luukkainen.

Keskiviikkona käynnistyi rekkaralli Rantapuistossa, kun lavarakennelmia, aitauksia sekä penkkien ja pöytien yhdistelmiä alettiin kasata juhlakuntoon.

Viime vuonna Rantapuiston aluetta kokeiltiin festarikäyttöön ensimmäistä kertaa ja järjestäjät ihastuivat siihen niin, että päättivät heti järjestää tapahtuman myös tänä kesänä.

Riki Huhtalan mukaan festarilipuista on ollut kova kysyntä myös järjestäjien muissa tapahtumissa eri paikkakunnilla.

– Se pelastaa paljon alkuvuoden taloutta.

Järvenpään jälkeen RH Entertainment järjestää Porvoo soi -festivaalin 14.–15. elokuuta Porvoon torilla. Soiva festivaalisarja päättyy 22. elokuuta Ouluun. Kuusisaaressa järjestettävä Kuuska soi -tapahtuma laajenee kahden lavan festivaaliksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.