Koulutyö Järvenpäässä alkaa poikkeusoloissa – koulu aloitetaan porrastetusti ja kaikkia lähikontakteja vältetään

Myös Kinnarin koulussa alkaa koulutyö jälleen keskiviikkona 12.8. Anton Soinne

Koulutyö alkaa Järvenpäässä ensi viikon alkupuolella: lukiossa tiistaina 11.8. ja perusopetuksessa keskiviikkona 12.8.

– Järvenpään perusopetuksessa ja lukiossa opiskelee elokuussa noin 5 500 opiskelijaa. Jotta opiskelun aloitus sujuisi hyvin, täytyy kaikkien osallistua turvallisuuden takaamiseen niin oppilaitoksissa kuin kotonakin, korostaa opetusjohtaja Arja Korhonen.

Oppilaat aloittavat koulun porrastetusti. Ensimmäisen luokan oppilaiden kouluun tutustuminen järjestetään tai on jo järjestetty koulun omien aikataulujen mukaan.

Koulujen sisätiloissa vältetään eri opetusryhmien välisiä lähikontakteja. Oppilaiden ruokailut pyritään järjestämään väljennetysti ja porrastetusti.

Kouluissa tehdään päivittäin perussiivous ja tehostettu kosketuspintojen pyyhintä. Lisäksi välineiden yhteiskäyttöä vältetään.

Kouluun saa tulla vain täysin terveenä. Mikäli oppilaalla on yksikin koronavirustartuntaan viittaava oire, kouluun ei voi tulla.

Koulukuljetukset toimivat normaalisti. Kuljettajia on muistutettu hyvän kalustohygienian merkityksestä ja ohjattu huolehtimaan, että matkustajien välillä säilyy riittävä etäisyys.

– Kaikille oppilaille turvallista ja innostavaa koulun aloitusta, toivottaa Korhonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.