Saija Korpinen aloittaa lasten taideopettajana Hyrylässä – "Taiteiden yössä valmistamme työpajassa tikku-ukkoja"

– Kun lasten töissä näkyy oma kädenjälki, se saa minut aina hymyilemään ja iloiselle mielelle, sanoo Saija Korpinen.

Anne Sirvio

Tuusulassa annetaan monipuolista käsityön taiteen perusopetusta. Opiskella voi Hyrylässä, Kellokoskella sekä Jokelassa. Hyrylässä käsityön taiteen perusopetusta annetaan taitokeskuksessa, joka on Hyryläntiellä. Toimintaan kuuluu lisäksi koulutus- ja kurssitoiminta sekä kutomo.

Lasten opetusryhmät Hyrylässä pidetään syksyllä aina keskiviikkoisin kello 15.30 alkaen.

Tuusulassa voi aloittaa käsityömatkan kuusivuotiaana varhaisiän opinnoissa ja siitä on mahdollista jatkaa käsityön taiteen yleisen oppimäärän mukaisiin opintoihin, jotka kestävät kuusi vuotta. Aikuiset opiskelevat laajan opetussuunnitelman mukaisesti.

Uusi opettaja Saija Korpinen aloittaa Tuusulassa lasten ja nuorten käsityön taiteen perusopetuksen opettajana.

– Työskentelen ohjaajana Taito Etelä-Suomen Mäntsälän taitokeskuksessa. Olen aiemmin työskennellyt pitkään lasten parissa perhepäivähoitajana ja lastenhoitajana. Nautin luonnosta ja vuodenaikojen vaihtelusta, kertoo Tuusulassa asuva Korpinen.

– Lasten taiteen perusopetuksessa mielestäni on parasta itse tekeminen.

Kädentaidot auttavat tekijäänsä keskittymään, rentoutumaan ja ne kehittävät sekä luovuutta, että ongelmanratkaisutaitoja.

– Minusta on parasta se, että lapset suunnittelevat annetuista aiheista oman näköisensä työt. Kun työssä näkyy oma kädenjälki, se saa minut aina hymyilemään ja iloiselle mielelle.

Korpisen mukaan tekniikka opitaan yhdessä kokeilemalla eikä lopputuloksen pidäkään olla tarkka ja täsmällinen mallin mukainen, vaan ihastuttavan yritteliäs, missä näkyy ilo tehdä ja opetella.

Uuteen opettajaan ja toimintaan voi tutustua Tuusulan Taiteiden Yössä perjantaina 28.8.

– Järjestämme työpajan, jossa pääsee kokeilemaan muun muassa tikku-ukon vuolemista, vinkkaa Korpinen.

Tekstiä muokattu 17.8.2020 kello 13.44: Turvallisuussyistä tapahtumassa ei ole lapsilla puukkoja käytössä vaan tikku-ukkoja valmistetaan muulla tavoin. Taiteiden yössä 28.8. Taito Etelä-Suomi ry:n osastolla valmistetaan moderneja tikku-ukkoja. – Emme siis vuole niitä, sillä lasten turvallisuuden vuoksi emme voi avoimessa yleisötilaisuudessa käyttää puukkoja, opistolta kerrotaan. Tikku-ukkotyöpaja on 28.8. Musiikkiopiston pihalla kello 18-21.30.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut