Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeri Krista Mikkonen vieraili asuntomessuilla

"Täällä on hienosti tuotu esille konkreettisia esimerkkejä siitä, miten rakentamisen ilmastopäästöjä voidaan vähentää".

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen vieraili torstaina 13. elokuuta Asuntomessut Tuusulassa 2020 -tapahtumassa.

Ministeriä kiinnostivat erityisesti Rykmentinpuiston messualueen ja -kohteiden ratkaisut, joissa on edistetty vähähiilisempiä rakentamisen ja asumisen ratkaisuja.

– Energiaohjeistuksessa kerroimme mihin pientalorakentajan kannattaa panostaa energiatehokkuuden osalta ja esitimme valintaperusteita eri lämmitysmuotojen valintaan. Kannustimme ja rohkaisimme, emme esittäneet määräyksiä tai velvoitteita, taustoitti projektipäällikkö Riikka Uusikulku puheenvuorossaan ministerin seurueelle.

Asuntomessujen kohteista ministeri Mikkosen seurue tutustui Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymän oppilastyönä toteutettuun puiseen Talo Keudaan, esteettömyysratkaisuiltaan ainutlaatuiseen Honkarakenteen toteuttamaan Villa Mikaeliin, Trä Kronorin massiivipuusta rakennettuihin liimattomiin ja muovittomiin townhouse-kohteisiin, ja Finnlogin CLT-rakenteiseen Hetenaan.

Lisäksi seurueelle esiteltiin asuinalueen yhteisöllinen puistoalue ja kuinka asukkaiden viihtyvyyttä on lisätty alueen taideteoksilla.

– Todella mielenkiintoisia ja kivoja messukohteita. Täällä on hienosti tuotu esille konkreettisia esimerkkejä siitä, miten rakentamisen ilmastopäästöjä voidaan vähentää esimerkiksi energia-, materiaali- ja tilaratkaisuilla. Kohteissa on myös uudenlaisia ratkaisuja ja oivalluksia liittyen esteettömyyteen ja puun monipuoliseen käyttöön, kiitteli ministeri Krista Mikkonen.

Ministerin mukaan kunnianhimoisten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi rakennetun ympäristön päästöjä on saatava alas.

– Tärkeäksi nousee rakennusten koko elinkaaren aikaisten päästöjen huomioiminen. Tämän havainnollistaminen suurelle yleisölle on tärkeää ja Asuntomessuilla tehdään juuri tätä – nyt on ensi kertaa jopa konkreettisesti laskettu kaikkien messukohteiden hiilijalan- ja kädenjäljet, ministeri Mikkonen lisäsi.

Ilmasto- ja ympäriministeri Mikkonen onnitteli lämpimästi Suomen Asuntomessuja sen 50 vuoden taipaleesta Asuntomessujen järjestämisessä.

– Asuntomessut on hyvä näyteikkunapaikka uudenlaisten asumisen ratkaisujen esittelemiselle ja mihin rakentamista on hyvä suunnata Suomessa, totesi ministeri Mikkonen.