Iskelmätähti katkaisi hoivakodin korona-arjen

Upeaääninen Eino Grön lauloi tuusulalaisen Elisabet ja Eemil -hoivakodin asukkaille.

ElisYli 60-vuotisen laulajan uran tehnyt Eino Grön piti perjantaina minikonsertin Elisabet ja Eemil -hoivakodin pihamaalla. Mirka Saarinen

Riitta Suomalainen

Jokainen kynnelle kykenevä Elisabet ja Eemil –hoivakodin asukas oli paikalla, kun iskelmätaivaan kestotähti Eino Grön saapui perjantaina Tuusulaan ja piti hoivakodin pihalla pienimuotoisen konsertin.

– Suurin osa asukkaista muistaa Grönin, koska vaikka lähimuisti iän myötä heikkenee, niin vanhat asiat voivat säilyä kirkkaina mielessä, hoivakodin toiminnanjohtaja ja yrittäjä Mirja Lindqvist sanoo.

Lindqvistin luotsaamassa hoivakodissa poikkeuksellisesta keväästä ja kesästä on selvitty hyvin.

– Koska rajoituksia on noudatettu ja turvatoimista pidetty kiinni kulloistenkin ohjeiden mukaan, sekä asukkaat että henkilökunta ovat välttyneet virukselta.

Kaikki hoivakodin asukkaat eivät välttämättä ymmärrä, miksi tuttu arki on muuttunut, mutta osa ymmärtää hyvinkin.

– Pandemioita on ollut ennenkin, Lindqvist huomauttaa.

Hoivakodin asukkaat nauttivat pihakonsertista hyvässä säässä. Mirka Saarinen

Perjantai oli Grönille kiireinen päivä. Tuusulan minikonsertin lisäksi hänellä oli samana päivänä kolme muutkin konserttia ja illemmalla vielä isompi esiintyminen.

– Tähän mennessä näitä pieniä pihakonsertteja on pidetty kolmisenkymmentä ja ainakin vielä syyskuussa jatketaan, minikonsertit yhdessä Grönin kanssa ideoinut Mirka Saarinen Seurana Oy:stä kertoo.

Tuusulassa minikonsertin asukkailleen lahjoitti hoivakoti, mutta Saarisen mukaan yrityksetkin ovat kustantaneet niitä hoivakodeille.

– Einon yksityisiä laulutervehdyksiä ovat tilanneet myös lapset vanhemmilleen ja isovanhemmilleen sekä puolisot toisilleen, Saarinen lisää.

Tuusulassa Grön lauloi suosituimpia kappaleitaan – Rantakoivun alla, Kulkuri ja joutsen – sekä tietysti Satumaan. 81 ikävuotta eivät ole miehen ääntä himmentäneet, se soi yhtä komeasti kuin jo yli 60 vuotta sitten, jolloin laulamisesta tuli nuorelle porilaispojalle ammatti.

– Tätä ideaa oli miellyttävä toteuttaa; jos saan näin iloa aikaan, ikimuistoisia hetkiä tähän korona-aikaan, olen ehdottomasti mukana. Tämä tuo itsellekin hyvän mielen, Grön juttelee.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut