Keusoten puhelinpalvelu ruuhkautunut – osa takaisinsoitoista venyy seuraavaan päivään

Koronatesteihin on nyt jonoa, ja ruuhka näkyy myös puhelinpalvelussa. Mirja Hussain

Tero Vähämäki

Keusoten koronahoitopuhelin sekä lääkäri- ja hoitajien vastaanottojen puhelinpalvelu ovat ruuhkautuneet lisääntyneen kysynnän vuoksi elokuun alusta, Keusote tiedottaa. Myös yhteydenotot nettipalvelun kautta ovat lisääntyneet.

Asiakkaille tämä näkyy muun muassa pidempinä jonotusaikoina puhelinpalvelussa ja takaisinsoittojen viivästymisenä.

Keusote on lisännyt puhelinpalveluiden aukioloaikaa ja vastaajia kesäkuusta alkaen. Puhelinpalvelu palvelee nyt viikon jokaisena päivänä kello 8–20. Normaalisti takaisinsoitot on pystytty hoitamaan saman päivän aikana, mutta nyt osa on jouduttu siirtämään seuraavalle päivälle.

Keusote toivoo, että kuntalaiset ottaisivat yhteyttä terveyspalveluihin vain yhtä tapaa käyttäen ja malttaisivat odottaa yhteydenottoa rauhassa. Puhelimessa jonottamisen sijaan on helpompaa jättää soittopyyntö. Keusote suosittelee yhteydenottoa nettipalvelussa, www.keusote.fi/nettipalvelu. Nettipalvelussa on mahdollista täyttää myös koronaepäily-kysely, minkä perusteella asiakas ohjataan herkästi koronatestiin.

Keusoten mukaan suuri osa yhteydenotoista liittyy flunssaoireiluun. Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti koronatestauksiin ohjataan nyt hyvin matalalla kynnyksellä ja koronatestausten määrät ovat kasvaneet tasaisesti jo heinäkuusta alkaen.

Keski-Uudenmaan kuntayhtymän alueella todettiin heinäkuussa kaksi koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on elokuun aikana lisääntynyt yhdeksällä. Valtaosa uusista tartunnoista liittyy ulkomaanmatkailuun.

Koronanäytteitä otetaan kuntayhtymässä Järvenpään Justin autokaistalla ja Hyvinkään sairaalassa yhteensä 250 näytettä päivässä eli yli 1700 testiä viikossa.

Kysynnän kasvaessa koronatestausmääriä on toistuvasti lisätty ja aukioloaikoja laajennettu.

Näytteenottoa on viikon jokaisena päivänä. Asiakas pääsee koronatestiin lähetteen saamisen jälkeen pääsääntöisesti seuraavana päivänä, mutta voimakkaasti kasvavan testaukseen hakeutumisen vuoksi testiin pääsyyn on ollut 1–3 päivän viiveitä

Testin tulos lähetetään asiakkaalle tekstiviestillä ja tulokset ovat nähtävissä Omakannassa noin 3–4 päivän päästä testistä.

Keusote muistuttaa olevan tärkeää, että korona-testituloksesta riippumatta sairaana ei liikuta kodin ulkopuolella vaan jäädään kotiin sairastamaan.

Näytteitä otetaan jatkossakin hyvin matalalla kynnyksellä valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan ja toimenpiteet testauskapasiteetin lisäämiseksi ovat meneillään, Keusote lupaa tiedotteessaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut