Selvitimme kasvomaskipakettien hinnat ja myyntipaikat lähialueella – "Tällä menekillä ei tule ihan heti loppumaan"

Koronavirus: Ainakin näistä kaupoista voi ostaa hengityssuojaimia – FFP-suojausluokitellun maskin saa vain apteekista, mutta kertakäyttöisiä kirurgimaskeja myydään myös tavarataloissa.

Tuusulan Puuiloon tuli perjantaina 14. elokuuta uusi erä kasvomaskipaketteja. Sofia Kasari

Sofia Kasari

Kasvomaskeja saa ostettua Keski-Uudellamaalla niin apteekeissa kuin tavarataloissa. Tuusulan Ensimmäisessä Apteekissa myydään kahta eri kertakäyttöistä kasvomaskimallia. Viiden kappaleen kirurginen maskipakkaus maksaa 4,50 euroa. Tiiviimpää kangasta olevaa FFP 2 -luokan maskimallia myydään kahden kappaleen pakkauksessa 12 eurolla. Maskeja kerrotaan olevan jäljellä laatikoittain.

Samankaltainen tilanne on Keravan Keskusapteekissa. Kymmenen kappaleen kertakäyttöisten kirurgimaskien paketti maksaa 12,50 euroa ja 50 kappaleen paketti 49 euroa. Myös FFP 2 -luokan maskeja kahden kappaleen pakkauksissa. Yksi pakkaus maksaa 12,90 euroa.

– Meillä on hyvin tavaraa varastossa ja lisää saadaan. Tällä menekillä ei tule ihan heti loppumaan, apteekin proviisori vastaa.

Järvenpään kakkosapteekissa K-Citymarketin yhteydessä myydään maskeja kymmenen kappaleen paketeissa 11,95 euron hintaan.

– Myymme maskeja kymmenen kappaleen paketeissa, jolloin turvataan se, että kaikille on maskeja saatavilla. Uusi erä tuli juuri, joten niitä on, sanoo apteekin proviisori Jarno Kaarlas.

Häntä huolettaa apteekissa näkemänsä ilmiö.

– Ihminen, joka on juuri menossa tai tulossa koronatestistä, josta hän ei ole vielä saanut tulosta, vierailee meillä apteekissa ja kaupassa ilman suojaa. Se on riski, johon toivoisin kiinnitettävän huomiota, Kaarlas sanoo.

Keravan Prismassa myytävät pestävät Tamsilk ja No Problem Shield -kangasmaskit maksavat 12,90 kappaleelta. Kertakäyttöisiä kirurgimaskeja myydään 50 kappaleen paketeissa hintaan 29,90.

– Tätä on vielä lavallinen jemmassa, ja meille tulee näitä päivittäin arkipäivinä kuormissa, kerrotaan asiakaspalvelusta.

Kirurgimaskeja myyvät myös Tuusulan ja Järvenpään Puuilot. Kummassakin viidenkymmenen kappaleen pakkaus maksaa 29,90 euroa. Molemmissa kaupoissa maskeja oli perjantaina jäljellä vielä noin nelisensataa pakettia. Lisäksi Järvenpäässä on myydään kolmen kappaleen maskipaketteja hintaan 2,90.

Lähialueen Tokmanneissa kertakäyttöisiä maskeja on ollut myös myynnissä. Viidenkymmenen kappaleen paketti on maksanut 34 euroa ja kymmenen kappaleen paketti kympin, mutta suuren menekin vuoksi ne ovat tällä hetkellä lopussa niin Keravalla, Järvenpäässä kuin Tuusulassakin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut