Toimittajalta | Noutaja saapui lauantai-iltana

Olin kuuntelemassa suosikkimusiikkiani, kun noutaja saapui.

Musta hahmo istui viereeni sohvalle ja ryhtyi kuuntelemaan keskittyneesti. Kiharakarvainen noutaja Sauli se siinä jakoi isännän musiikkinautinnon.

En olisi uskonut, jos minulle olisi kerrottu. Nyt oli pakko uskoa, kun omin silmin näin. Koira istui pitkän tovin hievahtamatta, vain korvat liikkuivat ja pää välillä vähän kääntyi. Karvakorva aivan selvästi reagoi eri soittimiin ja tarkkakorvaisena erotti minua paremmin sen, mistä kohtaa stereokuvaa ne kuuluivat. Paikannettavaa riitti, ja nuoren koirulin keskittyminen oli ihan häkellyttävää. Olen aina luullut, että ulkoa kuuluva haukku, jääkaapin ovi ja isännän käsky (melkein aina) ovat niitä ääniä, joihin nelijalkainen ystävä reagoi. Nyt tiedän paremmin. Ei mennyt hukkaan sekään lauantai-ilta.

Sen lisäksi, että koiruli ystävällisesti jakoi minulle tietoa musiikkimieltymyksistään, sain vahvistuksen levyhankintani laadusta. Soimassa oli kolme vuosikymmentä sitten hankkimani vinyyli, jonka kaivoin varastohuoneen periltä. Pitkän varastoinnin se oli kestänyt hyvin, olihan se kaltaistensa lailla huolellisesti pakattuna odottanut aikaa parempaa. Sellainen tuli, kun sain haltuuni lisää kiekkoja ja rohkaistuin ostamaan taas soittolaitteen. Käytetyn, vanhaa mallia, mutta laadukkaan ja juuri tarpeisiini sopivan.

Alan uskoa vinyyliharrastajien puheisiin. Vanha kunnon analoginen tekniikka soi hyvin. Tämä äänentoisto ei liiku mukanani lenkillä, mutta ei tarvitsekaan. Jos vinyylissä on luonnollinen soundi, luonnossa on vielä luonnollisempi. Siitäkin nautimme yhdessä, karvakorva ja minä.

Hauska yksityiskohta musiikkihetkessämme on levymerkin logo. Muistattehan sen kuvan, jossa koira katsoo tarkkana gramofonin torveen. Se logo tiesi paikkansa.

Ja kun kehua retostelemaan olen ryhtynyt, kehutaan nyt vielä koiran musiikkimaku. Se on hyvä, koska koiruli kuuntelee minun suosikkimusiikkiani.

Jan Pippingsköld Kirjoittaja on Keski-Uusimaa Viikon tuottaja.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut