Tuusulan Taiteiden yö ja Cherifest tulevat – "Ei tullut viime vuonna teemaa valitessa mieleenkään, kuinka isoja ajan aallot tällä hetkellä voivatkaan olla"

Cherifestin järjestäjä Taoufik Cherif kertoo, että alue jaetaan kahdeksaan osioon, jotka erotetaan toisistaan. Vessatkin tulevat tavallista kauemmas. Sofia Kasari

Sofia Kasari

Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään sekä Tuusulan Taiteiden yö että kellokoskelainen Cherifest. Siinä missä Taiteiden yö pidetään perjantaina 28. elokuuta, kaksipäiväisen Cherifestin konserttipäivä on vasta lauantaina 29. elokuuta. Perjantaina Männistön lavalla pidetään perinteiset lavatanssit.

Cheri f estin järjestäjien mukaan festareita on valmisteltu täyttä höyryä epätietoisuuksista huolimatta.

– Järjestämme festarit turvallisuus edellä ja noudatamme valtiovallan määräyksiä, tapahtuman pääjärjestäjä Taoufik Cherif sanoo.

Tänä vuonna konsertti järjestetään ulkona, ja sisälle tanssipaviljonkiin tehdään ainoastaan vip-tilat. Aluetta ruvetaan ehostamaan juhlakuntoon ensi viikon alussa – vielä puuttuvat ulkolava, teltat, tarjoilutiskit, penkit ja valaistus.

– Tästä tulee aika makeen näköinen, kun on vähän hämärää ja tunnelmavalaistuksia, informoija Jari Rintala sanoo.

Taoufik Cherif ottaa maasta käteensä kepin ja piirtää hiekkakentän reunalle suorakulmioita puolikaaren muotoon.

Tästä tulee aika makeen näköinen, kun on vähän hämärää.

– Olemme jakaneet alueen kahdeksaan osioon, millä pystymme rajoittamaan ihmisten oloa, jotta turvavälit säilyvät, hän sanoo.

Alueelle otetaan tarkoituksella vähemmän ihmisiä, kuin sinne olisi ollut mahdollista ottaa. Iso osa ennakkolipuista on myyty jo, ja tapahtumaan odotetaan 1 000–2 000 kävijää. Ihmiset jaetaan pienempiin porukoihin fyysisillä esteillä, kuten kellalleen käännetyillä kaapelikeloilla.

– Pyydän ja painotan, että älä tule kipeänä. Me pärjätään vaikka sadalla, Taoufik Cherif sanoo.

– Emme halua olla viruksen levittäjä. Jos kahden viikon aikana tilanne tulehtuu entisestään, karsimme lisää porukkaa portilla pois, hän sanoo.

Tuusulan Taiteiden yö järjestetään tänä vuonna myöhemmin kuin on ollut tapana. Valmisteluissa riittää kiirettä.

– Ainahan osa valmisteluista pakkautuu tänne loppuvaiheeseen, tapahtuman tuottaja Tiina Häkkinen-Kohvakka kertoo.

Samalle perjantaille osuu myös virallinen valmistujaispäivä, jota lykättiin keväällä myöhemmäksi.

– Kyllä sekin varmasti vaikuttaa. Todennäköisesti kävijöitä tulee tänä vuonna pienempiä määriä kuin aikaisemmin, Häkkinen-Kohvakka sanoo. Cherifestin järjestäjiä ei huoleta Taiteiden yön päällekkäisyys perjantaisen tanssi-illan kanssa.

– Tanssi-ihmisille tanssi on ykkösasia. Jos ei ole tanssia, mennään muualle. Se on se oma jenginsä, joka kiertää lavoja, Jari Rintala sanoo.

Taiteiden yön tämänvuotinen teema on Ajan aalloilla.

– Ei tullut viime vuonna teemaa valitessa mieleenkään, kuinka isoja ajan aallot tällä hetkellä voivatkaan olla, Tiina Häkkinen-Kohvakka sanoo.

Koronatilanteen vuoksi museoissa ja konserttitiloissa rajoitetaan yleisömääriä ja turvavälin pitämistä korostetaan.

– Teema antaa liekaa niin, että voi peilailla menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Taiteilijat ovat lähteneet innolla mukaan, tuottaja sanoo.

Illan hämärtyessä Sarvikallion valoteos sytytetään aikaisemmin. Sen valot kirkastuvat ja muuttuvat pikkuhiljaa illan ja yön aikana.

Tapahtumainfo

Cherifest

Perjantaina 28.8. Männistön lavan pihapiirissä Kellokoskella järjestetään tanssi-ilta kello 18 eteenpäin.

Lauantai 29.8. on festivaalipäivä. Lavalle astuvat kello 17 eteenpäin Irina ja Jukka Poika.

Ilmaisella bussikuljetuksella pääsee Järvenpään rautatieasemalta Jampan kautta Männistöön ja takaisin.

Tuusulan Taiteiden yö

Järjestetään perjantai-iltana 28. elokuuta.

Ohjelmaa järjestetään useissa tapahtumapisteissä muun muassa Tuusulan Rykmentinpuiston, Rantatien, Kirkkotien ja Järvenpään alueilla kello 17 alkaen.

Ilmainen Hop on hop off -bussikuljetus Hyrylän linja-autoaseman ja Järvenpään aseman välillä kello 17.40–22.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.