Teatteri Sisar: Kodittomat -musikaalissa on varjoja ja valon pilkahduksia

Teatterin Sisaren Kodittomat -musikaalin esitykset alkavat sunnuntaina 6.9. Jokelassa. Heli Viitanen

Teatteri Sisaren Kodittomat -musikaalin ensi-ilta on sunnuntaina 6. syyskuuta, kerrotaan teatterin lähettämässä tiedotteessa.

– Covid-19 on järjestänyt meille hieman harmaita hiuksia. Kevään ensi-ilta siirtyi, sitten peruttiin Suomen harrastajateatterikesä ja nyt olemme tarkkaan pyrkineet miettimään kuinka takaamme näyttelijöiden ja katsojien turvallisuuden esityksissä, kokoaa Kirsi Viitanen vallitsevaa tilannetta.

Kodittomat kertoo yhden kadun pitkäaikaisasunnottomista, eri-ikäisistä ihmisistä.

– Kodittomat on meidän teatterin ensimmäinen musikaali, joka on varta vasten meille käsikirjoitettu, sävelletty ja sovitettu teos. Tuntuu uskomattomalta, että meillä on ihan oikea musikaali, jota varten on sävelletty 23 kappaletta, kertoo ohjaaja Sarppa Heiskanen.

– Innolla odotimme, että olisimme päässeet kantaesittämään Kodittomat Jyväskylässä harrastajateatterikesässä. Saatesanat, joilla meidät valittiin Jyväskylään antaa kyllä uskoa siihen, että tilausta Kodittomille kyllä on, jatkaa Heiskanen.

Jyväskylän valintapalautteessa Taava Hakala kuvailee Kodittomia musikaaliksi, joka on täynnä varjoja ja valon pilkahduksia, upeaa soittoa, laulua ja tanssia.

– Vaikka teema on synkkä, niin esitys on runsas ja kylläinen. Hirmuinen haaste työryhmälle. Lavalla iso joukko, mutta ensamble tiivis ja energian voi tuntea jopa tallenteen kautta. Paikallisvoimin tehty kantaesitys, tiivistää Hakala.

Teatteri Sisar on toiminut Jokelassa 17 vuotta ja teatteri haastaa harrastajat kerta toisensa jälkeen ylittämään itsensä ja tekemään jotakin uutta.

– Laulaminen on ollut meille vähän sisäpiirivitsi monta vuotta, että mahdetaanko taitaa sitä, vaan kun oikeat ihmiset kohtasivat oikeaan aikaa, on ilmeisesti kaikki mahdollista, Heiskanen toteaa.

Kodittomat jatkaa teatterin aikuisten HRP-ryhmän tyyliä tehdä näkyväksi jotakin yhteiskunnallisesti haastavasta asiasta.

– Meillä Suomessa leipäjonot ovat pitkiä ja köyhien ihmisten tarpeisiin pyritään kyllä vaikuttamaan eri tavoin. Ei kodittoman sydän aina ole lauluton, voi kodittoman sydän myöskin olla suruton, tiivistää Heiskanen teoksen syitä.

Kodittomat ensi-ilta sunnuntaina 6.9. klo 16. Seuraavat esitykset ovat 12.9. klo 14 ja 18, 13.9. klo 16, 19.9. klo 14 ja 18 sekä 20.9. klo 16 Jokelan koulukeskus, Jyväkuja 13. Lippuja ei ole myynnissä ovella.

Liput 15/20 euroa sis. väliaikatarjoilun. Kesto 2,5 tuntia. Suositusikäraja 12 vuotta.

Lippuvaraukset sähköpostilla teatterisisar@gmail.com tai nettisivujen yhteydenottolomakkeella https://www.teatterisisar.fi/ota-yhteytta/

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut