Vaikeat ajat tulossa – Järvenpään alijäämä tänä vuonna 17 miljoonaa euroa

Järvenpään kaupungin taloustilanne puhutti kaupunginvaltuustoa, joka oli koolla syksyn ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina. Kaupungilla on takanaan jo kaksi alijäämäistä vuotta ja tällekin vuodelle ennustetaan alijäämää 17 miljoonan euron edestä. Toimenpiteet ovat kipeitä, mutta niitä pidetään välttämättöminä.

– Vuosille 2021–2023 suunnitellut kipeätkin lisäsopeutustoimenpiteet eivät yksistään riitä pitämään meitä plussan puolella, vaan tase jää alijäämäiseksi myös tulevina vuosina ilman uusia toimenpiteitä. Meidän on suunniteltava taloudenpitomme siten, että saamme katettua alijäämämme vuoteen 2025 mennessä, korostaa talousjohtaja Kirsi Rinne kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin verotulot laskevat tänä vuonna noin 12,7 miljoonaa euroa. Koronasta johtuvat toimipisteiden sulut ja asiakkaiden varovaisuus vaikuttavat myös talouteen. Ne vähentävät kaupungin maksu- ja myyntituottoja. Menoja on tullut epidemian vaatimista poikkeusjärjestelyistä.

Luottamushenkilöitä huolettavat etenkin opetukseen ja kasvatukseen kohdistuvat sopeutusesitykset, kaupungin velkaantuminen ja soten menojen kasvu. Veronkorotuksiin haluttaisiin turvautua vasta viimeisenä vaihtoehtona. Talousarviomuutokset hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Ensi vuoden budjetista päätetään marraskuun kokouksessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut