Taiteen talon parvekkeella kajahti räppäri Palefacen esiinnyttyä siellä – Kuulijat: ”Pidämme hänen lyriikoistaan ja siitä, että hän sanoo kappaleissaan suoraan, mitä ajattelee”

Kulttuuri: Palefacen keikkakalenteri tyhjeni koronan takia kevään ja kesän ajaksi. Syksyn tullessa kalenteri on alkanut hiljalleen täyttyä. Sunnuntaina räppäri esiintyi Taiteen talon parvekkeella.

Räppäri Paleface viihdytti purkutalolle tullutta yleisöä esiintymällä talon parvekkeella tunnin ajan. Jutta Halminen

Jutta Halminen

Rap-artisti Paleface, oikealta nimeltään Karri Miettinen, esiintyi sunnuntaina Taiteen talon parvekkeella. Paleface aloitti keikkansa komeasti laulamalla Finlandia-hymnin englanniksi. Varsinaisen keikkansa hän aloitti lausumalla ”Kauan eläköön purkutaide”.

Esiintyvät artistit ovat eläneet erittäin poikkeuksellisen kevään ja kesän koronaviruksen aiheuttamien keikkojen peruuntumisten vuoksi. 20 vuotta keikkaillut Paleface ei muista vastaavaa tapahtuneen aiemmin. Paleface tekee paljon muutakin kuin keikkailee, mutta pääelinkeino on silti esiintyminen.

– Alkuun nautin tilanteesta. Elän normaalisti niin kiireistä elämää, että tuntui hyvältä, kun kalenteri tyhjeni. Oli aikaa olla perheen ja lasten kanssa eri tavalla kuin normaalisti, artisti sanoo.

Hänen mukaansa musiikkia on lähes ilmaista julkaista tänä päivänä, joten keikoilla käyminen on artistien suurin tulonlähde. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei artisti ole ainoa, jolta korona on vienyt työt.

– Artistin takana on monia ihmisiä, joita ilman keikat eivät toimisi, kuten tekninen henkilökunta ja miksaajat. Syksyä kohti keikkojakin on pikkuhiljaa kalenterissa, mutta tilanne ei edelleenkään ole hyvä, hän sanoo.

Palefacen kalenteri on täyttynyt hiljalleen ja viikonlopun aikana mies ehti esiintyä neljällä keikalla. Keravalla purkutaidetalon parvekkeella esiintyminen oli hänestä mahtavaa.

Sitaatti: Syksyä kohti keikkojakin on pikkuhiljaa kalenterissa.

– Olen ihaillut projektia, purkutaide on hienoa kulttuuria. Olen nähnyt rakennuksesta kuvia, mutta en ole vielä ehtinyt itse käydä kiertelemässä. On kuitenkin hienoa huomata ilmaisullisia elämyksiä, hän sanoo.

Palefacen syksy näyttää jo hyvältä tilanteeseen nähden. Hän on juuri startannut kiertueensa ja hänen kirjansa julkaistaan lokakuussa.

Keravalaiset Meeri Salminen ja Kalle Nevaranta tulivat katsomaan Palefacen keikkaa nähtyään ilmoituksen.

– Pidämme hänen lyriikoistaan ja siitä, että hän sanoo kappaleissaan suoraan, mitä ajattelee. Sanoituksiin on helppo samaistua, Salminen sanoo.

Salminen ei ole vielä ehtinyt käydä purkutalon sisällä, mutta ajatuksissa on käydä kiertämässä se. Nevaranta puolestaan on jo käynyt kiertämässä huoneistot.

– Parhaiten mieleen jäi ensimmäinen kerros visuaalisuuden vuoksi. Kaverini asui kyseisessä talossa, ennen purkutuomiota, joten oli hauska nähdä myös, minkälaiseksi hänen asuntonsa on muovautunut taiteilijoiden käsissä, hän sanoo.

Tomi Pihlajamaa ja Eero Hämäläinen tulivat purkutalolle täysin tietämättöminä Palefacen keikasta.

– Tämä oli positiivinen yllätys. Jonottaminen sujuu paljon mukavammin livemusiikin soidessa, 50 minuuttia purkutaloon jonottaneet nuoret miehet sanovat.

He eivät ole aiemmin olleet Palefacen keikalla, mutta artisti on heille tuttu.

– Hänellä on kärkkäitä mielipiteitä sanoituksissaan, Hämäläinen sanoo.

Purkutalolta he odottavat näkevänsä erilaista ja eri tyylistä taidetta.

– On hienoa nähdä, mitä 94 taiteilijaa on saaneet aikaiseksi talossa, Pihlajamaa sanoo.

Taiteen talo on kerännyt hieman vajaa 27 000 kävijää avaamisensa jälkeen. Purkutaloa pääsee ihastelemaan vielä syyskuun ajan lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut