Tuuli riepotteli pellinpalaa rakenteilla olevan kerrostalon katolla Keravalla – Aila-myrsky lähestyy Keski-Uuttamaata

Kuvituskuva. Armi Suojanen
Aki Hast

Aki Hast

Navakka tuuli riepotteli pellinpalaa rakenteilla olevan kerrostalon katolla Keravalla torstaina puoliltapäivin. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin vahingontorjuntatehtävälle kello 11.50.

Varsinaista tehtävää pelastuslaitoksella ei tilanteesta kuitenkaan koitunut. Urakoitsija puuttui tilanteeseen ja pelastuslaitos kävi paikalla toteamassa tilanteen, pelastuslaitokselta kerrotaan. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki ohikulkija.

Toistaiseksi Aila-myrsky ei ole työllistänyt Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta muutamaa puunkaatotehtävää enempää. Myrskytuulien on ennustettu yltyvän iltapäivää ja iltaa kohden. Esimerkiksi Järvenpäässä Ilmatieteen laitos ennustaa tuulenpuuskien yltävän iltapäivällä jopa 23 metriin sekunnissa.

– Sitä odotellaan, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Keravan Energian häiriökartan mukaan sähköttömiä asiakkaita on yhteensä 74 Sipoossa Nikkilän, Martinkylän ja Talman alueella (tilanne kello 13.46). Sähkökatkoja ei Keski-Uudellamaalla Carunan alueella ollut.

Koko maassa sähköttömiä talouksia oli samaan aikaan yli 80 000.

Ilmatieteen laitos kertoi aamupäivällä Twitterissä, että Varsinais-Suomen ja Uudenmaan länsiosan rannikolla puuskat voivat olla jopa 25 metriä sekunnissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut