Järvenpään jakamiin avustuksiin läpinäkyvyyttä ja yhtenäiset arviointiperusteet

Järvenpää haluaa kaupungin jakamiin avustuksiin läpinäkyvyyttä ja yhtenäisiä arviointiperusteita. Jos suunnitelmille näytetään vihreää valoa, ne otetaan käyttöön ensi vuonna.

Käytännössä kysymys on siitä, että jokaista hakijaa koskisi sama kriteeristö. Sen lisäksi kullakin avustusta myöntävällä taholla – vaikkapa liikunta- ja nuorisopalveluilla – voisi olla omia täsmentäviä perusteitaan.

Seuraavaksi kaupunki haluaa tietää, mitä mieltä avustuksia hakeneet tai niiden hakemista suunnittelevat muutoksista ovat. Istuvatko kriteerit yhdistys- ja seuratoimintaan?

Mielipiteensä saa näkyville esimerkiksi MunJäke -yhteisösovelluksessa. Aikaa on syyskuun loppuun saakka.

Yhdistyksille, seuroille ja muille toimijoille on lähetetty lausuntopyyntö sähköpostitse.

Yhdistysfoorumissa avustuskriteerit ja avustusten viestintä on esillä tiistaina 29. syyskuuta kello 16.30–18. Foorumi pidetään Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa, osoitteessa Hallintokatu 4.

Tilaisuuden viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 25. syyskuuta. Sekä lausunnot että ilmoittautuminen toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen tiina.inkinen@jarvenpaa.fi.

Toinen iso muutos koskee toiminta-avustuksia. Niitä voi tulevaisuudessa hakea budjettikaudeksi kerrallaan, mikä tarkoittaa 2-4 vuoden toiminta-aikaa yhdellä haulla. Myös uudet toimijat huomioidaan: ne voivat hakea avustusta myös kesken budjettikauden.

Tähänkään eivät muutokset jää, vaan ulottuvat vielä hyvinvoinnin avustuksiinkin. Tähän asti niitä on myönnetty sosiaali- ja terveystoimialan kriteeristön mukaisesti, mutta ensi vuodesta alkaen hakijat arvioidaan kaupungin oman hyvinvointisuunnitelman painotusten perusteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.