Liikkujan viikko muistuttaa ja kannustaa liikenneturvallisuuteen

Liikkujan viikolla tiistaina 22.9. on työmatkapyöräilijöille tarjolla aamupalaa Keravan Citymarketin edustalla kello 7-9. Juha Poutanen

Paraikaa vietettävällä Euroopan Liikkujan -viikolla Keravan kaupunki nostaa esiin ja mahdollistaa tempausten avulla turvallista ja vähäpäästöistä liikkumista.

– Niinpä kirjaston edustalle on pystytetty heijastinpuu, jonka oksilta voi ottaa heijastimen omaan käyttöön tai tuoda kotoa ylimääräiset heijastimet muiden iloksi ja turvaksi, maaliskuun loppuun saakka, kertoo Keravan kaupungin viestinnän suunnittelija Eija Rissanen.

Sosiaalisen median kanavat Instagramissa ja Facebook on valjastettu muun muassa uuden tieliikennelain tutustumiseen.

– Kanavilta löytyy viikon aikana tietoa uudesta tieliikennelaista ja siihen tulleista muutoksista pyöräilyn, autoilun ja kävelyn näkökulmasta sekä vinkkejä sekä turvalliseen liikkumiseen että pieniin tekoihin matkalla kohti vähäpäästöistä liikkumista, Rissanen vinkkaa.

Syyskuussa voi ilmiantaa kuvan kera keravalaiset arjen kävely- ja pyöräreitit, jotka saavat sydämen sykkimään.

Kuvan voi jakaa Instagramissa tunnuksilla #KeravaLiikkuu ja #liikkeenhurmaa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom arpoo Liikkeen hurmaa -kampanjaansa osallistuneiden kesken palkintoja joka viikko syyskuun loppuun asti. Kampanjan verkkosivusto on www.liikkeenhurmaa.fi.

Keravan kaupunki varaa tiistaina 22.9. kello 7–9 pyöräilyaamiaisen 300 työmatkapyöräilijälle Keravan Citymarketin edustalla.

– Tuolloin vietetään Autoton vapaapäivää, jolloin voi auton sijasta kulkea työmatkan polkupyörällä. Aamiaiselle tervetulleita ovat kaikki työmatkapyöräilyn konkareista ensikertalaisiin.

Pyöräilyaamiaisen lisäksi voi osallistua leikkimieliseen liikennesääntöjä koskevaan visaan. Osallistuneiden kesken arvotaan 10 kappaletta heijastinhenkseleitä

Liikkujan viikolla 16.–22.9. kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Liikkujan viikon teemana tänä vuonna on vähäpäästöinen liikkuminen ja sen mahdollistaminen kaikille.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut