Kotiseutupolku myös linnun silmin

Lähimatkailu: Kiinnostaviin kohteisiin johdattava opas on valmistumassa ja saa täydennykseksi myös ilmakuvausta. Video julkaistaan kesällä.

Kuvassa videoryhmä ja dronet helikopterilennon lähtöasemalla Unkalla: Vasemmalta lentäjä-ässä Jouni Lakaniemi, käsikirjoittaja Heikki Simola, ohjaaja Jukka-Pekka Pentikäinen ja Tuusulan Valokuvaajat ry:n Harri Niemi ja Jouko Vuori. Harri Niemi

Rusutjärvi-Siippoon kotiseutupolku etenee niitä yhdistävän tien suunnassa hyvää vauhtia, ja opas valmistuu painettuna talven aikana. Talkoissa on ollut kymmeniä omista juuristaan kiinnostunutta kyläläistä. Välitarkasteluun Rusutjärven koululla voivat syksyn iltamissa osallistua kaikki halukkaat.

Kotiseutupolkuun kootaan kiinnostavia kohteita, joihin on helppo tutustua myös omatoimisilla retkillä. Kotiseutupolulle voi lähteä vaikka pyöräillen Vanhaa Hämeentietä – nykyistä Paijalannummentietä, josta Rusutjärven kylätielle on satoja vuosia käännytty.

Seudun esittelyä laajennetaan nyt lyhyellä ilmasta kuvattavalla videolla. Käsikirjoitus valmistuu oppaan pohjalta, ja kuvaukset tehdään kevään aikana. Video valmistuu kesällä tuusulalaisin talkoovoimin.

– Tervetuloa helikopterilennolle Tuusulan kauneimpiin Rusutjärven ja Siippoon kylämaisemiin, alkaa videon käsikirjoitus. Lähtöpaikkana toimii Vanha Unkka, ja kopteri laskeutuu Nurmijärven puolelle, Palojoen jokilaaksoon Aleksis Kiven maisemiin.

Kuvaus suoritetaan kahdella dronella eli kuvauskopterilla. Dronen voimanlähteenä on akku, jonka toiminta-aika on puoli tuntia. Kuvaus on lähes äänetöntä ja kuulostaa mehiläisparvelta.

– Kuvaus tehdään turvallisuus huomioiden, yksityisyyttä kunnioittaen ja ilmailusäädöksiä noudattaen, kotiseutupolkujen aktiivi Heikki Simola lupaa. Häneltä saa lisätietoja ja hänelle voi lähettää vanhoja valokuvia ja tarinoita sähköpostiosoitteeseen simola.heikki@kolumbus.fi

– Osoitteessa www.virtuaalituusula.fi on tarjolla myös Aleksis Kiven kotiseutua esittelevä kotiseutupolku. Tämä kotiseutupolku avaa Aleksis Kiven elämää ja mielenkiintoisia kohteita hänen kotiseudullaan. Sopii mainiosti jatkaa tutustumista maisemiin, joita Seitsemän veljestä - romaaniin ja Nummisuutareihin on elävästi kuvattu, Heikki Simola vinkkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut