Temptation Islandin sinkkuina varattuja viekoittelemassa myös paikallisia – Järvenpääläinen Sonja Pohjolainen: "Tuntui, kun olisin ollut viettämässä tyttöjen pitkää mökkiviikonloppua"

Sarjat: Järvenpääläinen Sonja Pohjolainen ja keravalainen Pyry Pihlavisto nähdään Temptation Island -ohjelmassa.

Aikaisemmin Thaimaan lämmössä kuvattu ohjelma kuvattiin tänä vuonna Koronan vuoksi ”Thainuussa”, eli Kainuussa, Sonja Pohjolainen kertoo. Sanna Sarenius

Sanna Sarenius

Järvenpään lukiota käyvä Sonja Pohjolainen, 18, on elänyt vastuullista elämää jo vuosia. Kun muut vielä vanhempien luona asuvat lukiotoverit ovat koulun jälkeen voineet mennä kotiin ja keskittyä tuleviin kokeisiin, omassa asunnossaan jo vuoden päivät asunut Pohjolainen on mennyt ruokakauppaan, töihin ja maksamaan laskuja.

Vastapainona kaikelle nuori nainen päätti heittäytyä ja lähteä mukaan Temptation Island Suomi -ohjelmaan, jonka uusi kausi pyörähtää käyntiin televisiossa syyskuun lopussa. Pohjolainen on yksi sinkkunaisista, joiden tehtävänä on vokotella mukana olevien pariskuntien varattuja miehiä.

– Istuin kaverin kanssa iltaa ja join viiniä, kun näin ilmoituksen ja ihan vitsillä täytin hakemuksen, Pohjolainen kertoo.

Kun tuotantoyhtiöstä soitettiin ja toivotettiin tervetulleeksi mukaan, hän harkitsi mukaan lähtemistä vielä perusteellisesti. Äidin positiivinen suhtautuminen ratkaisi asian. Pohjolaisen mukaan ohjelma näyttää aivan erilaiselta televisiosta, kuin mitä todellisuus oli.

– Näyttää kuin se olisi pelkästään juomista ja draamaa, mutta minusta tuntui, kun olisin ollut viettämässä tyttöjen pitkää mökkiviikonloppua. Sain todella paljon uusia empaattisia ystäviä.

Pohjolainen oli osannut varautua tuntemattomien ihmisten ikäviinkin kommentteihin, mutta silti häntä hämmästyttää, miten ketään voi liikuttaa niin paljon yksi tuntematon Temptation Island -osallistuja. Pääasiassa hän on kuitenkin kohdannut positiivista suhtautumista.

Sain päähänpiston hakea mukaan.

Keravalainen 22-vuotias Pyry Pihlavisto nähdään Temptation Island -ohjelman miessinkkujen joukkiossa. Karkkilasta kotoisin oleva Pihlavisto on asunut Keravan Ahjossa puolitoista vuotta.

– Muutin työn perässä. Teen keikkatyötä Järvenpäässä vanhusten palvelutalossa lähihoitajana, Pihlavisto kertoo.

Mukaan lähteminen tapahtui kavereiden mökkiviikonlopun seurauksena.

– Sain päähänpiston hakea mukaan. Korona-aikana töitä ei ollut paljon, joten aikaa löytyi uudelle kokemukselle.

Koripalloa harrastava Pihlavisto on pitänyt mukana olonsa ohjelmassa salassa lähipiiriltään viimeiseen saakka.

– Isälleni kerroin päivää ennen sinkkujen julkistamista. Hän suhtautui yllättävän rennosti. Kaikki muutkin ovat ottaneet asian yllättävän hyvin. Siskoni on suuri fani.

Pihlaviston esittelykommentti ohjelman sinkkumiesten esittelyssä on, ”Mulla on kolme tärkeetä peetä mun elämässä: pallo, pullo ja kolmannen varmaan tiedättekin.”

– En ole luonteeltani sellainen, minkä kuvan alkulainistani saa. Monet sinkuista, joilla oli todella härski esittelykommentti, olivatkin todellisuudessa niitä kaikkein rauhallisimpia.

Pihlavistolle oli kuitenkin helppoa olla juonessa mukana ja heittäytyä ohjelman formaattiin.

– Kaikkien pitäisi suhtautua Temppareihin sopivalla huumorilla, eikä ottaa liian tosissaan.

Kokemus oli nuoren miehen mielestä todella mieluisa.

– Pidän mökkeilystä, joten olin Suomen luonnossa omassa elementissäni. Samalla sain liudan uusia kavereita.

Vaikka kyseessä on televisio-ohjelma, Pihlaviston mielestä se ei estä aitojen tunteiden syntymistä. Nuori mies voisi lähteä uudelleen Temptation Island -ohjelmaan, mutta vain yhdellä ehdolla.

– Parisuhteessa en lähtisi, mutta sinkkuna koska tahansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.