Keusoten alueen koronatartunnoissa piikki viikonloppuna – "Juhlien järjestämisessä pitäisi käyttää suurta harkintaa"

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen. Iiro Rautiainen

Viikonlopun aikana Keusoten alueella on todettu runsaasti koronatartuntoja ja joukkoaltistumisia.

Eniten tartuntoja on ollut Keusoten mukaan viikonlopun aikana Hyvinkäällä, Tuusulassa ja Järvenpäässä, yhteensä kolmetoista 13 uutta tartuntaa.

Kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen suosittelee, että juhlien ja suurten kokoontumisten järjestämisessä käytettäisiin juuri nyt suurta harkintaa.

Tartuntoja ja altistumisia tapahtuu Keusoten mukaan tällä hetkellä eniten joukkotilaisuuksissa, joukkuepeleissä, perhejuhlissa, joiden osallistujamäärä on suuri sekä ulkomaan matkoilla.

– Alueemme koronatartunnat ovat yhteensä jo 431. Tämän viikonlopun aikana tartuntamäärissä on selvä piikki edellisiin viikkoihin verrattuna. Lisäksi viikonlopun aikana on korona-altistumisten vuoksi asetettu karanteeniin yli sata henkilöä, kertoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

– On tärkeää muistaa, että liikkumista oireisena yleisillä paikoilla, työpaikoilla tai harrastuksissa tulee välttää. Hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattaminen ja etäisyyksien pitäminen muihin on helpoin tapa ennaltaehkäistä tartuntoja. Mikäli etäisyyden pitäminen ei onnistu, suosittelemme maskin käyttöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.