"Lasikatto ei kuulu yhteiskuntaan" toteaa 17-vuotias Emilia Suhonen

Järvenpääläinen Emilia Suhonen 17 v., sijoittui Zonta Piirin 20 ehdokasasettelussa niukasti toiselle sijalle.

Tuusula-Kerava-Järvenpää Zonta-kerho aloitti syyskautensa, ja vieraana oli kerhon Young Woman in Public Affairs eli YWPA-stipendiaattiehdokas, 17-vuotias järvenpääläinen Emilia Suhonen.

Suhonen sijoittui Suomen ja Viron Zonta Piirin 20 ehdokasasettelussa niukasti toiselle sijalle.

Vaikka matka kansainvälisestä 5000 dollarin stipendistä kisaamisessa katkesi, päätti Zonta-kerho palkita hänet kerhon omalla stipendillä Emilian vakuuttavan hakemuksen ja hänen aktiivisen vapaaehtoistoimintansa ansiosta.

Emilia esittäytyi kerhon kuukausikokouksessa ja kertoi, että hänellä on ollut aina voimakas halu vaikuttaa.

Tämän ansiosta hän on muun muassa aloittanut poliittisen järjestötoiminnan poikkeuksellisesti jo 13-vuotiaana.

Hänen sydäntään lähellä on nuorten ja erityisesti nuorten naisten aseman ja turvallisuuden parantaminen ja nuoresta iästään huolimatta hän ehtinyt saada jo paljon aikaiseksi.

– Lasikatto on ok katossa ja terassilla, mutta yhteiskuntaan se ei kuulu, sanoi Emilia esittäytymisensä lopuksi.

Paikallisen Zonta-kerhon edustaja Merja Ora toteaa että maailma tarvitsee Emilian kaltaisia nuoria vaikuttajia. – Olemme ylpeitä, että saimme hänet ehdokkaaksemme ja toivomme, että hänen ponnistelunsa tasa-arvon ja paremman maailman puolesta palkitaan, sanoo Ora.

Emilia on muun muassa ajanut tasa-arvoverkostoa Kokoomuksen nuorten liittoon ja ollut vahvasti mukana ZOTURI-verkkoauttamisen projektissa, jossa tarjotaan matalan kynnyksen apua ja selkeitä ohjeita mielenterveyden haasteisiin sekä lähisuhdeväkivaltaan.

Emilia haluaa toimillaan vaikuttaa myös tyttöjen silpomisen lopettamiseen ja ylipäätään naisten tasa-arvon parantamiseen.

Paikallisesti Emilia vaikuttaa Järvenpään nuorisovaltuustossa.

Maailmanlaajuinen YWPA-ohjelma on perustettu vuonna 1990, ja sen tarkoituksena on kannustaa 16–19-vuotiaita nuoria naisia osallistumaan enemmän yhteiskunnallisiin asioihin palkitsemalla niitä, jotka sitoutuvat vapaaehtoistyöhön, osoittavat kykynsä vapaaehtoistyön johtotehtävissä ja olevansa sitoutuneita naisten aseman parantamiseen.

Jotta naisten edustus olisi vahvempi päätöksenteon avainpaikoilla maailmanlaajuisesti, halutaan nuoria naisia kannustaa rakentamaan omaa uraa tai pyrkimään johtotehtäviin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, julkishallinnossa ja vapaaehtoisjärjestöissä sekä edistämään omaa koulutustaan nämä tavoitteet mielessään.

Zonta International Piiri 20 kuuluu 61 kerhoa Suomessa ja Virossa ja joka valitsee yhden ehdokkaan kilpailuun mukaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut