Reserviupseeritoimintaa 50 vuotta Jokelassa

Jokelan Reserviupseerit ovat osallistuneet aktiivisesti veteraanien hyväksi tehtävään työhän 50 vuoden ajan.

Jokelan Reserviupseerit ry perustettiin 1970.

Päätös yhdistyksen perustamisesta tehtiin vuonna 1969, jolloin Juhani Suvannon johdolla paikallisia reserviupseereita kokoontui sopimaan uuden yhdistyksen perustamisesta.

Perustava kokous pidettiin 23.3.1970 ja yhdistysrekisteriin Jokelan reserviupseerit merkittiin 25.9.1970.

Juhlavuonna Reserviupseeriliiton kultainen ansiomitali on myönnetty Jouko Rokkoselle.

Hopeiset ansiomitalit on myönnetty Jukka Isomäelle ja Vesa Tammilehdolle.

Maanpuolustusmitalitoimikunta on myöntänyt Raimo Hevosmaalle maanpuolustusmitalin hopeisella soljella. Lisäksi Tuusulan Sotaveteraanit ry on myöntänyt Pro Patria pöytämitalin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta veteraanien hyväksi tehdystä työstä Raimo Hevosmaalle, Markku Ranta-aholle ja Risto Sténille.

Koronatilanteen vuoksi yhdistys ei järjestä varsinaista vuosijuhlaa, vaan merkkivuosi huomioidaan yhdistyksen muussa toiminnassa.

Ennen oman yhdistyksen perustamista jokelalaiset reserviupseerit olivat toimineet Tuusulan reserviupseereissa, mutta oma yhdistys ja toiminta Jokelassa katsottiin silloisissa oloissa käytännöllisemmäksi tavaksi toimia.

Yhdistyksen jäsenmäärä oli toiminnan ensimmäisinä vuosikymmeninä pitkään parikymmentä jäsentä. 2000-luvulla jäsenmäärä vakiintui noin neljäksikymmeneksi jäseneksi.

Yhdistyksen perustamisen aikoihin sodassa olleet miehet olivat vielä parhaassa työiässä ja jäsenistössäkin oli merkittävä osa sodan käyneitä reserviupseereita.

Vuonna 2015 luutnantti Juhani Suvannon kuoltua yhdistyksestä ei enää ollut sodan käyneitä reserviupseereita. Alkuvuosien toiminnassa liikunta oli keskeisellä sijalla, muun muassa pelattiin lentopalloa ja tehtiin yhteisiä hiihtoretkiä.

Osallistuttiin myös reserviupseeriliiton järjestämälle johtamistaidon kurssille.

Veteraanien hyväksi tehtävä työ nousi Suomessa merkittävään asemaan 1990-luvulta, kun veteraaniyhdistysten oma väki ikääntyi ja veteraanien omat voimat heikkenivät.

Jokelan Reserviupseerit on aktiivisesti osallistunut veteraanien hyväksi tehtävään työhän. Monelle jokelalaiselle on tuttu reserviupseerein ja reserviläisten veteraanien hyväksi suorittaman lipaskeräys kauppojen edustalla.

Jokelan Reserviupseerit jatkaa luottavaisesti toimintaa 2020-luvulla.

Yhdistys järjestää viikoittain ilmapistooliammunnan harjoittelua syyskuusta toukokuuhun.

Keväällä järjestetään koko perheen ulkoilu- ja liikuntatapahtuma, johon ovat tervetulleita myös kaikki reserviläistoiminnasta kiinnostuneet.

Yhdessä Jokelan Kansalaisopiston kanssa on lähes vuosittain järjestetty luentotilaisuus, jossa käsitellään ajankohtaista turvallisuuspolitiikkaa ja maamme kokonaisturvallisuutta.

Paikallinen reserviupseeriyhdistys tarjoaa myös väylän, jonka kautta jäsen voi osallistua Reserviupseeriliiton valtakunnalliseen.

Ammunta- ja jotostoiminnassa reserviupseerit ovat merkittävä kilpailujen järjestäjä.

Vapaaehtoinen maapuolustustyö ja toiminta reserviläisjärjestöissä tarjoaa mielekkään harrastuksen, jossa on sija kaikille maanpuolustuksesta kiinnostuneille kansalaisille.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut