Kansanedustaja Ari Koponen järkyttyi koulukiusaamisesta – aikoo eduskunnassa vaatia voimakasta tahtotilaa ongelmien korjaamiseksi

Kansanedustaja Ari Koponen. Sauvo Jylhä

– Milloin kauniit puheet kiusaamisen ehkäisemisestä muuttuvat konkreettisiksi teoiksi, pääministeri Marin?

Näin kyselee tiistaina julkaistussa tiedotteessaan tuusulalainen kansanedustaja Ari Koponen (ps.)

Vantaan kaupunki tiedotti, miten alakoulun oppilas pahoinpideltiin välitunnilla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on järkyttynyt tapauksesta ja ihmettelee, miksi tapaukseen ei puututtu ajoissa.

– Miksi lapsen tulee särkyä piittaamattomuuden ja resurssipulan –- aikuisten pelon takia? Miksei kouluissa ole ennaltaehkäisevää tukea? Vain harva lapsi uskaltaa kertoa kiusaamisesta aikuiselle oma-aloitteisesti.

Koponen muistuttaa, että lähipiirin mukaan kaksi kuukautta koulussa on ollut oppilaalle "maanpäällinen helvetti".

Brother Christmas -hyväntekeväisyysjärjestöäkin luotsanneen Koposen sekä opettajan, ratkaisukeskeisen terapeutin Katja Kykkäsen mukaan rangaistukset eivät ole ratkaisu.

– Ratkaisu on ennaltaehkäisevä toiminta ja se, että annetaan nuorille ja lapsille avaimia hyvään elämään. Aikuista tarvitaan lähelle, opettamaan ja ohjaamaan. Ei jakamaan rangaistuksia.

Koposen mielestä lapset eivät saa tarpeeksi ajoissa ja riittävän usein koulusta tukea huoliinsa.

Keskiviikkona eduskunnassa käsitellään Koposen kansalaisaloitetta. Koponen aikoo vaatia täysistunnossa kauniiden puheiden sijaan voimakasta tahtotilaa ongelmien korjaamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.