Cooperiin mahtuu lähes 200 lasta – Hyvinvointikampuksen päiväkodissa tilat myös perheiden ja yhdistysten kohtaamisille

Rakennustyöt käynnissä. Cooperin päiväkoti näyttää nyt tältä.

Jouko Tuomas-Kettunen

Järvenpään Hyvinvointikampukselle avautuu tammikuussa kahdeksanryhmäinen päiväkoti Cooper.

Päiväkodin suunnittelu alueelle aloitettiin helmikuussa 2017 ja rakentaminen käynnistyi marraskuussa 2019. Päiväkoti tulee toimimaan ympärivuorokautisesti, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Lapsia päiväkotiin mahtuu lähes 200.

Vuoropäiväkoti Pehtoorin sekä päiväkoti Puistolan toiminta siirtyvät tammikuussa päiväkoti Cooperin tiloihin. Cooperissa varhaiskasvatus painottuu jatkossakin vuorohoitoon.

Päiväkodin johtajaksi siirtyy Iiro Koskelainen päiväkoti Pehtoorista.

Havainnekuva päiväkodista.

Päiväkodin tiloissa on huomioitu monipuoliset arjen liikkumisen mahdollisuudet lapsille, muunneltavissa olevat ja monikäyttöiset tilat sekä vuorohoitoryhmien omat tarpeet.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että päiväkotiin on varattu tilat myös kohtaamisille. Tilat taipuvat esimerkiksi perheiden, yhdistysten tai muiden vastaavien toimijoiden käyttöön.

Näiden tilojen varaaminen, käyttö ja toiminta tarkentuu, kunhan toiminta päiväkodissa on käynnistynyt.

Päiväkoti toimii osana Hyvinvointikampusta, joka on rakennettu Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskus Justin ympärille.

Hyvinvointikampus yhdistää palveluillaan ihmisiä eri ikäryhmistä. Kampuksella yhteistyössä toimivat päiväkodin lisäksi myös esimerkiksi ikääntyvien asumispalvelut, oppilaitokset sekä Lounaskahvila Cooperin Kulma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.