Tuusulalaiset saavat jälleen ideoida mihin käytetään 100 000 euroa

Tuusulassa on budjetoitu 100 000 euroa kuntalaisten yhteisöllisyyttä lisäävien ideoiden toteuttamiseen.

Tuusulassa on käynnissä neljättä kertaa osallistuvan budjetoinnin ideahaku.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asukkaat päättävät mihin ensi vuodelle varatut 100 000 euroa käytetään.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia elämänsä ja elinympäristönsä parantamiseen.

Ideahaku on käynnissä 1. marraskuuta saakka.

Osa 100 000 euron määrärahasta suunnataan koko Tuusulaa koskeviin ideoihin ja loput kunnan eri asuinalueille toteutettaviin ideoihin suhteessa asukasluvun mukaisesti.

Tuusulan pormestari Arto Lindberg kertoo osallistuvan budjetoinnin olevan yksi tapa tehdä yhdessä uuttaa ja mahdollistaa asukkaille tärkeiden asioiden toteutuminen.

– Tänä poikkeuksellisena aikana on tärkeää vahvistaa yhteisöllisyyttä ja asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia kunnassamme, Lindberg sanoo.

Ehdotuksia asukkaiden hyvinvoinnin ja asuinalueiden viihtyvyyden lisäämiseksi voi tehdä verkossa Tuusulan osallistumisalustalla, asiakaspalvelupiste TuusInfossa ja kirjastoissa sekä pop up -ideapajatilaisuuksissa.

Ensimmäiset pop up -ideapaja on keskiviikkona 30.9. kello 17–19 Hyrylän uimahallilla, Rykmentintie 1. Hedelmäpuiden ja marjapensaiden istutustalkoiden ohessa.

Ideoita voivat antaa myös seurat ja yhteisöt.

Kellokoskella ideapaja on torstaina 1.10. kello 12–14 Kellotuvalla, Koulutie 20 ja lauantaina 3.10. Purolan kartanolla kello 11–14, Jokelantie 346, kevyenliikenteen väylän avajaistilaisuuden yhteydessä.

Pop up -tilaisuuksia järjestetään lokakuun loppuun asti ja niistä tiedotetaan Tuusulan tapahtumakalenterissa.

Ideahakuaikana kerätyt ideat ovat kaikkien nähtävillä ja kommentoitavana sähköisellä osallistumisalustalla. Alustalla voi myös seurata kuluvan vuoden osallistuvan budjetoinnin projektien etenemistä.

Ideahausta jatkojalostukseen, äänestykseen ja toteutukseen puidaan yhdessä kunnan asiantuntijoiden, yhteisöjen ja asukkaiden kesken jatkojalostuspajoissa.

Pajat pidetään keskiviikkona 18.11. kello 18−20 Jokelan koulukeskuksessa, torstaina 19.11. kello 18−20 Kellokosken koululla, lauantaina 21.11. kello 11−13 Tuusulan pääkirjastossa, tiistaina 24.11. kello 18−20 Vaunukankaan koululla ja torstaina 26.11. kello 18−20 Riihikallion koululla

Päätteeksi asukkaat äänestävät tammikuussa 2021 ideoista ne, jotka toteutetaan ensi vuoden aikana.

− Kaikki ideat siihen, miten asukkaiden elämä olisi Tuusulassa aiempaakin parempaa ovat tervetulleita, kannustaa yhteisömanageri Katja Repo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut