Järvenpään voimalaitos sai uuden omistajan kyltit – Vantaan Energian toimitusjohtaja: "Tilanne on vähän sama kuin olisimme ostaneet vanhan talon"

Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen on tyytyväinen yrityksen uuteen investointiin. Fortumin kyltit vaihdettiin eilen Vantaan Energian kylteiksi Järvenpään voimalaitoksella. Sauvo Jylhä
Satu Jalo

Satu Jalo

Lahdenväylän varressa Järvenpäässä sijaitseva Fortumin kaukolämpölaitos ja lämmön jakeluverkosto siirtyivät Vantaan Energian, Infranoden ja Kevan muodostaman yhteenliittymän omistukseen 19. elokuuta. Yhteenliittymän omistaman kaukolämpöyhtiön nimi on Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy.

Eilen voimalaitokselle asennettiin uuden omistajan kyltit, yksi niistä korkealle kattila- ja turbiinirakennuksen kylkeen.

375 miljoonan euron yrityskauppa on Vantaan Energialle merkittävä.

– Sen laajuutta voisi kuvata näin: meillä on Vantaalla 600 kilometriä kaukolämpöverkkoa sekä Tuusulassa ja Järvenpäässä nyt 200 kilometriä. Alue on merkittävä lisäys kokonaisuuteen, kertoo Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

Keski-Uusimaa on Toivosen silmin kasvupotentiaaliltaan Suomen parasta aluetta ja asukasluvun lisääntyessä toiveissa on luonnollisesti saada uusia kaukolämpöasiakkaita.

Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy tuottaa ja toimittaa Järvenpään ja Tuusulan lämpöpalvelut ja vastaa niiden kehittämisestä.

– Tilanne on vähän sama kuin olisimme ostaneet vanhan talon. Nyt tutustutaan kaupan kohteeseen rauhassa ja sitten mietitään mahdollisia investointeja. Vuonna 2013 rakennettu voimala on varsin uusi ja myös pääosa kaukolämpöverkosta on rakennettu 2000-luvulla, joten ne ovat hyvässä kunnossa.

Järvenpään voimalaitoksessa poltetaan pääasiassa puujaetta, mutta sen joukossa käytetään myös muovi-paperiseosta. Viime aikoina kovasti tapetilla ollutta turvetta voimalaitoksessa ei Toivosen mukaan käytetä lainkaan.

Voimalaitoksessa työskentelee yhteensä 16 henkilöä. Heistä kolme on Vantaan Energian palkollisia ja loput 13 työskentelee Caverionilla, joka vastaa laitoksen käytöstä ja kunnossapidosta.

Lämpöverkon omistajan vaihtuminen ei juuri näy asiakkaille.

– Laskuttamisen ja asiakaspalvelun hoitaa Fortum vielä ainakin muutaman kuukauden ajan ennen kuin ne siirtyvät meille. Vantaan Energian verkkosivuilta asiakas löytää oikeat yhteystiedot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.