Lautakunta piti päänsä äänin 7–4: Keravan skeittipaikka sijoitetaan sittenkin vastustettuun Sompionpuistoon – "Tärkeintä, että saataisiin mahdollisimman hyvä"

Tuukka Kallas on taiteillut Keravan keskustan graffitikonttiin teoksen, joka kuvastaa monen harrastajan tuntoja Keravan skeittipuiston suhteen. Oskari Lehto
Oskari Lehto

Oskari Lehto

Keravan vapaa-aika ja hyvinvointilautakunta piti päänsä ja päätti sijoittaa Keravan skeittipuiston Sompioon. Lautakunta päätti asiasta kokouksessaan torstaina.

Sompionpuiston vaihtoehto voitti äänestyksessä viranhaltijoiden esittämän Kalevan urheilupuiston äänin 7–4, yksi tyhjä.

Sompionpuiston puolesta äänestivät Tuija Husari (vas.), Mari Hartikainen (vihr.), Marja-Liisa Nykänen (sd.), Juha Ryhänen (vihr.), Kim Savolainen (sd.), Joel Vakkila (vas.) ja Karoliina Veikkonen (vihr.).

Kalevan urheilupuiston puolesta äänestivät Antti Määttä (ps.), Eija Halme (kesk.), Risto Kostia (kok.) ja Satu Saaristo (kok.). Tyhjää äänesti Veli-Erkki Ylirisku (kok.).

Kalevan urheilupuisto nostettiin viimeisissä viranhaltija-arvioissa parhaaksi vaihtoehdoksi muun muassa toiminnallisuuden ja saavutettavuuden näkökulmasta.

Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Tuija Husari (vas.) piti Sompionpuistoa parhaana vaihtoehtona kokonaisuuden kannalta.

– Saimme hyvää pohjatietoa virkamiehiltä ja suunnittelija Janne Saariolta. Koen, että Sompionpuisto on paras vaihtoehto, koska sinne saadaan monipuolinen skeittipaikka.

Vapaa-ajan lautakunta päätti jo toukokuussa sijoittaa skeittipuiston Sompionpuistoon. Päätös herätti kuitenkin vastustusta Sompion asukkaiden keskuudessa ja siitä tehtiin kaksi oikaisuvaatimusta. Lopulta lautakunta perui toukokuisen sijoituspäätöksensä elokuun lopussa ja aiemmat sijoitusvaihtoehdot otettiin uuteen tarkasteluun

.

Skeittipuiston sijainti Sompionpuiston nurmialueella on yhä sama kuin aikaisemmin. Se on herättänyt porua muun muassa siksi, että se on katsottu rikkovan eheän nurmialueen yhtenäisyyden.

– Asiantuntijoiden mielestä paikka on kokonaisuudessaan paras ja liittää skeittipaikan osaksi puistoaluetta. Viereinen hiekkakenttä on osoitettu muille toiminnoille, eikä se olisi myöskään maisemallisesti toimiva ratkaisu, sanoo vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Anu Laitila.

Nyt tehdystä päätöksestä saattaa olla odotettavissa uusia oikaisuvaatimuksia.

– Niitä tulee, jos niitä tulee ja ne ollaan valmiita katsomaan. Yhtä lailla niitä olisi voinut tulla Kalevan urheilupuistonkin vaihtoehdosta. Tärkeintä kuitenkin on, että skeittipuistosta saataisiin mahdollisimman hyvä, Tuija Husari huomauttaa.

– Meillä oli kaksi hyvää, erilaista vaihtoehtoa, joista Sompionpuisto oli alkuperäinen esitys. Lautakunnan päätös on demokratian voimannäyte. Tärkeintä on, ettei hanke enää viivästyisi, sanoo Anu Laitila.

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu esittää skeittipuistolle rahoitusta kaupungin investointiohjelmassa vuodelle 2022.

Juttua muokattu 25.9.2020 kello 13.20: lisätty tieto lautakunnan jäsenten antamista äänistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.