Nyt maskit käyttöön! – Keusote vetoaa kansalaisiin, koska koronatartunnat ovat kiihtymisvaiheessa

– Tehdään maskeista muotia! vinkkaa tuusulalainen Sari Rinne. Hän löysi tämän, pestävän maskin muumikaupasta Helsingistä. Sari Rinne

Jouko Tuomas-Kettunen

Nyt maskit päälle!

– On äärimmäisen tärkeää, että alueellamme ei jouduta epidemian seuraavaan vaiheeseen eli leviämisvaiheeseen, muistuttaa Keusote tuoreessa tiedotteessaan.

Sen vuoksi Keusote suosittaa vahvasti THL:n linjaaman kasvomaskien käyttöönottoa sellaisenaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Keski-Uudenmaan alueella koronavirustartunnat ovat kiihtymisvaiheessa. Ilmaantuvuus Keusoten alueella on nyt 24 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa.

– Toivomme, että maskien käyttö otetaan nyt todella vakavasti ja turvallisuusohjeita noudatetaan, jotta vältytään tiukemmilta rajoituksilta, kuten harrastustoiminnan alasajolta, painottaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän eli Keusoten kunnissa on yhteensä lähes 200 000 asukasta. Keusoteen kuuluvat Järvenpää, Hyvinkää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keusote vetoaa myös, että mahdollisimman moni hyödyntäisi työskentelyssään etätyömahdollisuuden ja välttäisi yksityistilaisuuksien järjestämistä, joissa henkilölukumäärä on yli 20.

Lisäksi pyydetään harkintaa, missä vapaa-ajan kontakteissa ja harrastuksissa toimiminen on turvallista.

Kaikissa Keusoten toimipisteissä potilaiden ja asiakkaiden tulee käyttää omaa kasvomaskia. Tällä turvataan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus.

Kasvomaskisuositus koskee myös 2. asteen oppilaitoksia. Keusoten mukaan maskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja perheet. Vähävaraisille maskeja jaetaan Keusoten ja kuntien toimesta.

Kasvomaski suositus ei koske peruskouluja, mutta maskin käytössä voi noudattaa itsenäistä harkintaa.

Mikäli siirrymme kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen, suositusta laajennetaan peruskouluihin, Keusote muistuttaa tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.