Taiteilijoita pääsee kuulemaan Sinkassa

Taide: Naisia, naamioita ja villiä luontoa on näyttely, jossa kohtaavat monen taiteilijan teokset. Taiteilijatapaamisessa noudatetaan turvavälejä.

Kuvataiteilijat Jenni Hiltunen ja Eeva Peura kertovat teoksistaan ja työskentelystään Keravan taidemuseon Naisia, naamioita ja villiä luontoa -näyttelyssä keskiviikkona 30.9. klo 17.30 Taide- ja museokeskus Sinkassa.

Taiteilijat ovat yleensä kertoneet teoksistaan niiden äärellä. Jotta turvavälit on helppo pitää, nyt käytetään kuulutusjärjestelmää. Taiteilijan selostus kuuluu museon kaikkiin saleihin, joten yleisön ei tarvitse asettua tiiviisti.

– Kysymyksiä voi esittää.

– Ihmiset kysyvät yleensä esimerkiksi teoksista tai taiteilijan historiasta, amanuenssi Helena Kinnunen kertoo.

Taiteilijoita tapaamaan on tullut enimmillään toista sataa kiinnostunutta. Tilaisuuksien osallistujamäärä vaihtelee paljon.

Sinkassa esillä olevassa Naisia, naamioita ja villiä luontoa -näyttelyssä on yleisöopastus tiistaina 6.10.

Koululaisten syyslomaviikolla Sinkassa on tiistaista torstaihin perhepäivät.

Silloin on lasten opastuksia ja naamiotyöpajoja.

Naisia, naamioita ja villiä luontoa kuuluu Sinkan näyttelysarjaan, jossa pitkän ja merkittävän uran tehnyt taiteilija saa seurakseen joukon nuoremman polven tekijöitä. Realistisista ihmishahmoistaan tunnettu Kerttu Horila on in saanut tässä näyttelyssä rinnalleen Samuli Heimosen, Jenni Hiltusen, Eeva Peuran sekä Elina Ruohosen.

Naiseuden tematiikkaan syvennytään Jenni Hiltusen maalauksissa, joissa poseeraavat selfie-aikakauden naiset.

Samuli Heimosen kuvastossa peilataan länsimaista kulttuuria leimaavia kahtiajakoja.

Elina Ruohosen maalausten aikamuoto on utopia tulevaisuudesta, jolloin inhimillinen on uponnut syvälle muuhun elolliseen.

Näyttelyn yläkerrassa tarinaa hallitsevat Horilan ikääntyneet satuolennot, jotka saavat rinnalleen Eeva Peuran maalausten salaperäiset tarinat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut